Чаша с цветна декорация

Коледният маратон продължава с една идея за подарък – чаша с цветна декорация, за някой друг или за вас самите, аз определено мисля да оставя тези две чаши за себе си.

Чашата е  изключително лесна и бърза за направа и не струва много, което я прави чудесен подарък или допълнение към подарък, което можете да направите и в последния момент.

Ще ви трябва чаша в бял или друг светъл цвят, но без никакви шарки. Ще ви трябват и един или няколко цвята лак за нокти.

dscf5041

Чаша можете да купите от магазините за домашни потреби или от някои супермаркети. Там могат да се намерят хубави чаши на доста ниски цени. Лак за нокти може би вече имате вкъщи и няма да се налага да купувате, а ако не – за 1-2 лева можете да намерите почти всички цветове, които можете да си представите.

dscf5042

Почистете и подсушете добре чашата.

В дълбок съд поставете хладка вода. Нека съдът да е дълбок около 9-10 см и ви препоръчвам да е за еднократна употреба или друг, за който няма да ви е жал, ако се покрие с лак.

Капнете във водата лак за нокти – от един или повече цветове. Можете да ги смесите леко с клечка за зъби или дървено шишче.

dscf5050

След това внимателно потопете долната част на чашата във водата, а лакът ще се полепи по нея. Ако не се покрие изцяло повърхността от първия път, сложете отново лак и я потопете за втори път, но не наслоявайте прекалено, защото целта е чашата да остане гладка.

dscf5046

Трябва да ви предупредя да работите бързо, защото лакът започва да изсъхва.

dscf5049

dscf5048

След като постигнете желания ефект, обърнете чашата с оцветената страна нагоре и я оставете да изсъхне добре.

dscf5052

Не поставяйте лак в горната част на чашата, която ще се опира до устата, за да е по-безопасно.

Можете да поправите грешки с лакочистител или да изтриете всичко и да започнете отново, ако не сте доволни от ефекта.

Още две предупреждения. Чашата не трябва да се мие в миялна машина, защото има голям шанс лакът да не издържи. Чашата не трябва и да се поставя в микровълнова печка, защото не е безопасно. Имайте предвид това и предупредете човека, който ще получи подаръка, ако правите декорацията с такава цел. 

След като лакът изсъхне, чашата е напълно готова. Все пак ви препоръчвам да я оставите да съхне поне една нощ, за всеки случай.dscf5061

Още идеи за подаръци можете да намерите в едноименната категория в горната част на сайта или да я изберете от падащото меню в дясната част на сайта.

 

Вашият коментар