Цветя в банята?! Защо не?

При поредната вълна на предекориране вкъщи се заех с банята. Досега декорът беше на морска тематика, но реших, че има нужда от промяна.

Винаги се случва така, когато започна да гледам „Fixer Upper“. Ако не сте го гледали, а си падате по декор, особено в стил farmhouse, горещо препоръчвам. Все пак се подгответе за неистово желание за разместване на мебели и промяна на декора, поне при мен се получава така всеки път.

Напоследък си падам много точно по стила farmhouse и да, красивите къщи и страхотния стил на Джоана Гейнс вероятно имат нещо общо с това, така че реших да се насоча именно към този стил за банята.

Идеята ми обаче не беше да се стига до ремонт, а просто да обновя стила, което се оказа доста лесно и не беше никак скъпо. Аз все още много харесвам мебелите си за баня, пък и те добре си пасват със стила, който исках, така че нещата, които трябваше да си набавя, всъщност бяха малките детайли.

На мен много ми допада идеята за истински цветя в банята, особено в саксия. Не много цветя – 1 или 2 за акцент – според мен живите цветя винаги успяват да вкарат живот на всяко място. Аз обаче живея в апартамент и в моята баня, както и в повечето бани, няма прозорци, така че идеята за живи цветя отпадна на мига.

Хубавото е, че могат да се намерят много хубави и доста реалистично изглеждащи изкуствени цветя, така че аз се насочих именно към такива.

Ако ви харесва идеята, можете да си сложите вазичка с цветя например, аз обаче исках повече зеленина, затова подбрах тези, които можете да видите на снимките. Те изглеждат повече като диви цветя, но зеленината преобладава.

За да добавя към декора искания стил, си добавих и тази метална кошница, боядисана в бяло, която се оказа просто идеална за целта.

DSCF7458

В банята имам две черни етажерки от метал и стъкло, като използвам основно металните части, а стъклените нива в горната част предпочитам да оставя за декор, тъй като се притеснявам, че стъклото може да се счупи, ако постоянно се местят продуктите за баня. Пък и със сигурност биха се цапали много по-лесно.

Металната кошница е доста голяма, така че реших да я поставя на по-ниската етажерка, така че да няма нищо над нея.

Тъй като исках върху етажерките да има зеленина и на още едно място, отделих няколко клонки и ги сложих в метална кутия от консерва, която също боядисах в бяло със суха четка, за да се получи леко състарен вид, подобен на металната кошница. Тъй като цветята бяха от един от видовете в голямата кошница, също се получи добра комбинация.

DSCF7461

Добавих и тази кошничка за свещник, като напълних съда с лавандула и поставих малка свещ.

DSCF7460

С това украсата беше готова, но за съвсем завършен вид направих и някои промени за нещата, които използвам в банята. Замених кърпите за ръце с бели, купих и бяла гъба за баня.

По-дребните неща, които използвам, като клечки за уши и тампони за почистване на грим, поставих в стъклени буркани – така изглеждат като част от декора.

DSCF7471

С декора съобразих още течния сапун за ръце и чашките за паста и четки за зъби. Може да ви се струва прекалено, но обещавам, че точно това е нещото, което ще пренесе новия декор от „просто исках да добавя малко цветя“ до напълно завършена нова баня с промяната на само няколко детайла.

С това трансформацията на моята баня завърши и съм много доволна от резултата. Опитайте и вие.

DSCF7463

DSCF7469

Ако ви интересува откъде съм купила отделните части от декора или дори етажерките, не се притеснявайте да зададете въпросите си в коментарите по-долу или на страницата VeraVerto във Фейсбук.

Вашият коментар