Снежинки от мъниста

Коледният маратон продължава със снежинки от мъниста. Според мен те са идеално допълнение към празничния декор и симпатична добавка към опаковката на подарък, например.

Допълнителен бонус е това, че са много лесни и бързи за направа, а на нашия пазар все по-лесно се намират мъниста от този тип.

И така.

Ще ви трябва подложка – шестоъгълна или кръгла. Препоръчвам ви да използвате шестоъгълна, защото зъбците са разположени по-гъсто и залепването на мънистата става по-лесно. Квадратна подложка няма да свърши работа за тези конкретни варианти, които ще покажа, защото самите зъбци са разположени по различен начин, разликата не е само във външната форма.

Подредете мънистата върху подложката.

Предлагам ви пет варианта. Съветвам ви да започнете от центъра, но ако е по-удобно за вас, започнете от края към центъра.

dscf5334

dscf5333

dscf5331

dscf5330

dscf5328

След като подредите мънистата, поставете отгоре хартия за печене и гладете с ютия в продължение на между 30 секунди и 1 минута в зависимост от ютията ви и мънистата, които използвате. Не пропускайте да прочетете информацията на опаковката, тя също ще ви даде насоки.

След като мънистата се слепнат леко, обърнете снежинката, поставете отново хартията и изгладете и от другата страна.

Оставете снежинката да изстине. Препоръчвам ви да поставите снежинката под няколко книги или друга тежест, за да запази формата си, докато изстива.

dscf5347

Остава да поставите конец или панделка, ако ще закачате снежинките на елхата.

dscf5350

dscf5349

dscf5348

dscf5351

Подобни на тях са и снежинките, изработени от паста, които ви показах миналата година.

DSCF3303

Вашият коментар