Свещ в орехова черупка

Продължавам с есенната тематика. Този път реших да ви покажа тези много лесни и бързи свещи в орехова черупка. Според мен са идеално допълнение към есенния декор, а защо не и към коледния.

За да си ги направите, ще са ви необходими чаени свещи, орехи и силиконов пистолет и лепило.

Разделете внимателно орехите на две половини с помощта на нож. Тази част може да се окаже и малко трудна в зависимост от орехите, но ако работите бавно и внимателно, шансовете по-бързо да получите няколко половинки, които ще могат да се превърнат в основа на свещите, се увеличава значително.

dscf4843

След като имате половинките, ще знаете и колко фитила ще ви трябват. Тях ще вземете от чаените свещи. Можете да изберете направо ароматизирани свещи. Така няма да се наложи да добавяте аромат. Можете и да добавите аромат, който харесвате. В такъв случай по-добре използвайте неароматизирани свещи или подберете аромати, които ще си пасат. Можете да използвате аромати за свещи или етерични масла.

dscf4845

С нож внимателно отстранете металната част и разделете свещта на няколко части, след което внимателно отстранете фитила.

dscf4846

Восъка поставяйте в съда, в който ще се разтапя. Това може да стане в микровълнова печка или на водна баня. В микровълновата е доста по-бързо, но в такъв случай ще трябва да използвате някакъв пластмасов съд, който ще отделите специално за това. Ако разтапяте восъка на водна баня, можете да използвате за целта стара консервна кутия.

dscf4848

Ако разтапяте восъка в микровълнова печка, нека е на средната мощност. Пуснете го за минута, извадете и разбъркайте и след това го поставяйте за по още около 30 секунди, докато се разтопи напълно. Имайте предвид, че вероятно ще ви остане излишен восък, който можете да запазите за следващ проект.

След като восъкът се разтопи, можете да добавите аромат. Разбъркайте добре. Моите свещи бяха с аромат на ванилия, но аз реших да добавя и няколко капки аромат на шоколад.

dscf4849

Докато восъкът се разтопи, можете да използвате времето, за да подготвите орехите. С помощта на силиконов пистолет или лепило закрепете фитилите в орехите.

dscf4850

След като всичко е готово, остава да налеете восък във всички половинки. Най-добре е да работите върху покрита с вестник или хартия повърхност. Наливайте внимателно, за да не се разлее восъкът. Ако половинките не стоят добре изправени, подпрете ги с нещо докато изстине восъкът.

dscf4852

След като восъкът изстине, свещите са напълно готови.

dscf4855

dscf4869

Аз подредих моите на малка табличка с цели орехи, бадеми и шишарки, като добавих и свещ.

dscf4857

dscf4860

За още есенни идеи не пропускайте да погледнете в категорията „Есен у дома“, където са всички проекти за есенен декор. Там ще можете да видите и последните ми предложения – есенна украса за маса и есенен венец. Сред миналогодишните пък има чудесен свещник слънчоглед и тиква от хартия.

dscf4836

dscf4824

Вашият коментар