Поставка за чай коледен венец

Коледният маратон продължава с една идея за подарък за любителите на чай – поставка коледен венец.

Поставката е лесна за направа и би била ефектен подарък, ако се добавят интересни и разнообразни видове чай. Според мен това би зарадвало всеки любител на горещата напитка, особено такъв, който обича да пробва различни вкусове чай.

И така.

Ще ви трябва парче картон, дървени щипки за пране, боя и силиконов пистолет.

С помощта на пергел или два кръгли предмета с различна големина очертайте две окръжности с един и същи център, като едната е по-голяма от другата. Голямата окръжност ще бъде краят на венеца, а малкият – празната част по средата.

dscf5258

Изрежете венеца.

dscf5259

Боядисайте картона и щипките в зелено. Препоръчвам ви да използвате акрилна боя под формата на спрей, защото ще ви бъде много по-лесно да боядисате щипките.

Броят на щипките ще зависи изцяло от големината на венеца и от големината на самите щипки, защото съм виждала по-малки и по-големи. Моят венец е с диаметър 21 см и за него съм използвала 34 щипки.

Бих ви препоръчала да боядисате няколко щипки в повече, за всеки случай.

dscf5260

След като венецът и щипките изсъхнат, пристъпете към лепенето.

С помощта на силиконов пистолет залепете щипките върху картона, като частта, която се натиска за закачането на щипките, трябва да е от вътрешната страна на венеца, за да се закачат пакетчетата чай по края му.

dscf5261

dscf5263

Можете да украсите венеца, ако предпочитате. Аз сложих само една червена панделка, защото и самите пакетчета чай са доста цветни.

dscf5264

Остава да наредите пакетчетата чай (или пакетчета с лакомства) и да зарадвате някого с венеца.

dscf5265

За още идеи за коледни подаръци погледнете категорията „Идеи за подаръци“ в горната част на сайта или в падащото меню в дясната част на сайта.

Вашият коментар