Поставка за горещи съдове с камъни

Всеки има нужда в дома си от поставка за горещи съдове. Разбира се, можете да си купите готови поставки, вече има и много различни варианти. Тази поставка, вдъхновена от Pinterest, обаче внася съвсем различно настроение в дома ви, и можете да си я направите много бързо и лесно.

Ето и какво ще ви е необходимо:

плат

ножица

креда или тебешир

камъни

силиконов пистолет

DSCF2504Препоръчвам ви да използвате по-дебел плат. Можете да използвате цвят по избор, само имайте предвид, че все пак част от него ще се вижда накрая, така че се уверете, че ви харесва как изглежда, преди да започнете.

Подгответе си и по-голям брой пълнители за силиконов пистолет. На мен ми стигнаха два, но е по-добре да имате повече за всеки случай.

Започнете с изрязването на два еднакви кръга от плата.

Прегънете на две плата, който ще използвате, и начертайте кръг с помощта на креда или тебешир. Добре е да чертаете върху опаката страна.

За по-лесно използвах чиния за моя кръг. Съветвам ви да направите същото. Когато очертавате чинията, имайте предвид, че крайният вариант ще е по-малък – с около 1 сантиметър, от начертаната линия.

Аз използвам чиния с диаметър 20 см.

Работете с плата както е прегънат на две. Така парчетата ще са с еднаква големина.

DSCF2506След като сте начертали кръга, го изрежете. Най-добре е да използвате шивашка ножица, но ако нямате, и обикновена ще свърши работа. Трябва да се получат два еднакви кръга от плат.

DSCF2509Следващата стъпка е съединяването на парчетата. Това може да стане по няколко начина. Можете да ги зашиете на ръка или с помощта на шевна машина, можете и да ги залепите със силиконов пистолет или с лепило за текстил. Ако ще залепяте двете парчета, препоръчвам ви да използвате силиконов пистолет все пак, защото изсъхва по-бързо.

Нека двете парчета гледат с лицевата си страна едно към друго, когато ги залепяте или зашивате. Зашийте/залепете по кръга, като оставите незашита/незалепена част от около 3 см.

DSCF2511През останалия отвор обърнете кръга, за да бъде лицевата страна отвън, и зашийте/залепете и този отвор.

Ако съединявате кръговете с шиене, ви съветвам да направите външен шев, както и няколко шева през самия кръг, за да се захванат двата кръга по-добре един за друг. Ако пък ги залепяте, след като обърнете кръга, поставете силикон на няколко места от вътрешната страна, за да се залепят двата кръга по-добре един за друг.

Тази стъпка няма да се вижда накрая, така че няма нужда да е изпипано.

DSCF2514Ако до този момент не сте използвали силиконовия пистолет, сега е моментът да го включите да загрява, като през това време подредите камъните така, както искате да изглеждат накрая.

Моите камъни са събрани по време на почивката ми това лято, но ако нямате, потърсете в магазините за домашни потреби – там можете да откриете камъни с различни големини и цветове.

Ако имате възможност да избирате, спрете се на камъни с по-гладка повърхност.

DSCF2515Започнете да ги залепяте за плата с помощта на силиконовия пистолет, като залепяте и съседните камъни един за друг. Тази част е малко по-пипкава, но бъдете търпеливи и не бързайте.

Опитайте се да направите така, че да се вижда колкото се може по-малко силикон накрая.

В крайния си вариант подложката трябва да стои цяла и да не се „начупва“, когато се вдигне. Ако това се получава, залепете камъните един за друг на местата, където се случва това „пречупване“.

Според мен камъните са много по-красиви когато са мокри, отколкото когато изсъхнат. Затова реших да създам този мокър ефект върху моите камъни.

Аз използвах обикновен прозрачен лак за нокти, с който покрих повърхността на камъните. За целта обаче може да се използва и лак за дърво например. Оставете подложката да изсъхне добре.

Ако пък предпочитате първоначалния вид на камъните, пропуснете тази стъпка.

DSCF2517Това е. Вашата подложка за горещи съдове е напълно готова.

DSCF2521

Вашият коментар