Поставка за бижута

DSCF5571

Днес отново се връщаме към поставките за бижута. Ако харесвате и носите бижута, несъмнено сте се сблъсквали с проблема как да ги съхранявате, за да са на достъпно място и да можете лесно да откриете търсеното бижу, но и да не са разпилени навсякъде, а да заемат малко място върху тоалетката, например.

Тази поставка за бижута е основно за пръстени и дребни обеци, които не могат да се закачат върху друг вид поставки.

Тя е много лесна за направа и позволява голяма степен на интерпретации, така че можете да я направите изцяло по ваш вкус.

И така.

За поставката ще ви трябва чинийка и фигурка на животно. Тук можете да използвате въображението си и с избора на тези две неща да направите поставката по начина, по който най-много ще ви хареса. Все пак искам да спомена няколко неща, които да имате предвид при избора.

Чинийката може да е в желан от вас размер, но ви препоръчвам да не използвате много голяма, освен ако наистина не планирате да поставите много бижута върху нея. Освен това е добре да изберете чиния в цвета, в който ще бъде поставката накрая, особено ако е керамична или стъклена. Можете да я боядисате със специална боя, разбира се, но имайте предвид, че това значително ще усложни направата на поставката и ще отнеме повече време.

Можете да използвате и пластмасова чинийка. В този случай боядисването ще е доста по-лесно и можете да използвате акрилна боя в избран от вас цвят.

DSCF5563

Можете да направите поставката по свой вкус и с избора на животното, което ще използвате. Можете да изберете пластмасова, керамична, стъклена, гумена фигура – това не е от особено значение, стига да може да стои изправена. По-важното в случая е животното да има част, върху която да могат лесно да се сложат пръстени, тъй като това ще е основната функция на фигурката. Можете да се спрете на жираф, кон, лебед, слон, дракон и т.н.

Аз използвах пластмасов жираф за направата на поставката.

DSCF5558

Боядисайте фигурката, ако не е в необходимия цвят. Аз се спрях на бяло, защото ми харесва, че самата поставка няма да изпъква много и ще изглежда по-класически.

Може да се наложи да поставите няколко пласта боя в зависимост от избрания цвят и първоначалния цвят на фигурката. Оставете да изсъхне много добре.

DSCF5560

Залепете фигурката върху чинийката с помощта на силиконов пистолет или друго бързосъхнещо лепило.

След като лепилото изсъхне, поставката е напълно готова.

DSCF5565

Остава само да сложите в нея бижутата си.

DSCF5571

Не пропускайте да видите и останалите предложения за поставки за бижута в сайта, като натиснете ТУК и ТУК.

One comment

Вашият коментар