Подложка за маса от въже

Вярно е, че вече е юли, но жегите сякаш някак ни изненадаха тази година. Или поне мен. Може би заради скачането на температурата с много градуси изведнъж.

За съжаление, все още не е дошъл и моментът да се отдам на морски забавления, а жегата определено диктува да сме си повече вкъщи. Затова пък можем да се отдадем на правене на домашен декор – след като така или иначе сме си вкъщи.

Ако разсъжденията ми са близо до вас, то тогава непременно използвайте криенето от горещото време в тази посока. А ако се чудите с какво да се заемете първо, то тогава защо да не опитате да си направите тази подложка за маса от въже, която да разнообрази декора ви.

Тя е лесна за направа, но ще ви отнеме известно време, особено ако използвате силиконов пистолет, който обаче в случая е най-доброто средство за залепянето на въжето.

Разбира се, можете да заложите и на лепило, но силиконът засъхва бързо, което помага по-лесно да оформите подложката. Ако пък си направите подложката и използвате метод, който е по-лесен от моя, ще се радвам да го споделите за всички, които биха се интересували.

И така.

За да си направите подложката, ще ви трябва въже, може да е какво ли не, в това число и като цвят.

DSCF5782

Ще ви трябва и основа, която може да е от плат или пък от подложките, които се поставят, за да се предотврати плъзгането на предметите върху тях. Можете да намерите такива в магазините за домашни потреби.

DSCF5790

Ако имате избор, добре е да се спрете на основа, която е близка до цвета на въжето.

Препоръчвам ви да подготвите по-голяма като размер основа и да изрежете накрая излишното. Ако използвате основа, която е по-мрежеста, поставете отдолу хартия за печене, за да предпазите повърхността, върху която лепите от силикон.

Аз започнах върху плат, но по-късно реших да продължа върху мрежа, тъй като ми хареса идеята подложката леко да прозира и да се вижда дървото под нея. И в двата случая обаче залепването се получи без проблем, така че е въпрос на избор.

Започнете от центъра, като залепите началото на въжето в средата на основата.

DSCF5786

Започнете да го навивате, като поставяте върху основата силикон и задържате въжето за няколко секунди, докато изстине.

DSCF5787

Продължете да залепяте въже по кръга, като задържате за малко, за да изстине в необходимата форма. Бъдете внимателни и се опитайте силиконът да остава само под въжето – така ще се вижда по-малко накрая.

Продължете, докато не достигнете желаната големина.

DSCF5793

За да завършите, отрежете въжето косо и го прикрепете към останалата част, като залепите и самия връх.

DSCF5796

Оставете да изсъхне напълно за 1-2 минути, след което отрежете излишното от плата/мрежата.

DSCF5797

С това подложката е напълно готова.

DSCF5800

Вашият коментар