Орнамент за елха снежна топка

Както вече споменах, харесва ми да украсявам за Коледа семпло, в рустикален стил. Затова и много ми допадна идеята за орнамент, който да прилича на снежна топка, с добавена семпла украса.

Видях подобни идеи в Pinterest и реших да направя мой вариант. Ето как и вие да си го направите.

Ще ви трябва бяла топка за елха. Ако нямате точно бяла, можете да пребоядисате топка в бяло.

dscf5063

Ефектът на снежна топка се постига с изкуствен сняг. Изкуственият сняг, с който разполагам обаче, е много лек и на люспички, затова се спрях на друг вариант, който е още по-достъпен. Ако имате изкуствен сняг, който ще е подходящ за целта, използвайте него.

Аз използвах английска сол, която може да се намери във всяка аптека. Тя е чудесна за целта, защото представлява много ситни кристалчета, които изглеждат точно като сняг. Към английската сол добавих и прах, който имам от магазин за хоби материали. Води се също изкуствен сняг, но представлява бял прах с перлен оттенък. Добавих го за малко допълнителен блясък.

Покрийте топката с лепило C-200 с помощта на четка. След това посипете с английската сол или оваляйте топката в нея. Опитайте да покриете напълно повърхността.

dscf5064

dscf5065

Оставете топката да изсъхне. Аз предпочитам да я закача на простор или сушилник с щипка за пране. Ако видите места без английска сол, намажете отново с лепило и поръсете със сместа.

След като изсъхне, можете да напръскате допълнително с малко лак за коса, за да не падат никакви частички. Ако използвате този трик, пръскайте от разстояние не по-малко от 20 см, за да не навлажнявате топката. След това оставете отново да изсъхне напълно.

Можете да спрете дотук или да украсите допълнително топката, като добавите елхова клонка, шишарка или друга подходяща украса.

Аз се спрях на изкуствена елхова клонка, шишарка и дребни червени топчета, които наподобяват плодове. Реших обаче леко да ги „заскрежа“.

dscf5107

За да постигнете този ефект, покрийте част от украсата с лепило C-200 и след това поръсете със същата смес, която използвахме за топката. Оставете да изсъхне.

dscf5108

dscf5109

Залепете украсата за топката със силиконов пистолет. Притиснете внимателно и изчакайте да изсъхне.

dscf5113

dscf5114

След това топката е напълно готова.

dscf5120

Вашият коментар