Органайзер от буркани и диспенсър за тампони за сваляне на грим

Днес реших да ви покажа как да си направите този симпатичен органайзер. Той може да се използва за различни места в дома, но в моя случай е за баня.

Истината е, че имах нужда от допълнително място за съхранение на някакви неща, които използвам постоянно като клечки за уши и тампони за сваляне на грим. Разглеждах различни органайзери и ми хрумна, че всъщност имам всичко необходимо, за да си направя такъв вид органайзер.

Идеята е много лесна за осъществяване, тъй като се изисква основно да се боядисат няколко буркана, така че да бъдат красиви сами по себе си. Към това добавих и диспенсър за тампони за сваляне на грим, а всичко поставих в шестоъгълна кутия от картон. Просто и лесно, но много ефектно според мен.

И така. Най-важното тук е да се намерят правилните буркани. Аз имах няколко с малки изпъкнали елементи по тях, които са идеални за този органайзер. Причината е, че исках бурканите да имат леко състарен ефект, което се получава много добре, когато повърхността не е съвсем гладка.

Бурканите намерих в супермаркет преди време и си купих с идеята да измайсторя нещо от тях или да ги използвам така.

dscf4702

Ако не можете да намерите такива, то можете да имитирате ефекта, както аз направих при диспенсъра.

Той е от кутийка от чипс. Аз реших да използвам малка кутийка, но можете да използвате и голяма, ако предпочитате.

dscf4709

Ще започна именно с диспенсъра и ще се върна по-късно на бурканите, за да видите точно как можете да имитирате декорацията.

Почистете и подсушете кутийката. С молив очертайте полукръг в долната част и го изрежете с помощта на макетен нож.

dscf4712

Можете лесно да махнете цвета на кутията с памук, напоен в лакочистител. Бъдете внимателни обаче и не я мокрете прекалено много.

dscf4714

Боядисайте кутийката в бяло, като не пропускате и капака. Един пласт боя е напълно достатъчен за момента.

dscf4715

Тук идва и частта с декорацията. Тя се получава със силиконов пистолет. Загрейте го и след това поставяйте точици и линийки, така че да се получи нещо като цвете. Не е нужно да сте много прецизни, но се опитайте да се получат различни отделни елементи и да не се слее всичко в едно. Именно така ще се получи ефектът накрая. Ако можете, нарисувайте избрана от вас декорация със силиконовия пистолет, но трябва да кажа, че това изобщо не е лесно (поне за мен).

dscf4718

Аз поставих малко силикон и около отвора, за да запечатам краищата.

По същия начин можете да направите декорация и върху обикновен буркан.

След като изсъхне, боядисайте бурканите и кутийката с акрилна боя. Добре е да сте почистили предварително бурканите, макар че можете да направите това и накрая.

dscf4708

Аз ги боядисах в бяло, като бяха нужни няколко пласта, за да станат изцяло бели. Последния пласт направих с помощта на спрей, за да се получи по-чист завършек. По-добре е боята да е матова.

 Тук идва и интересната част. Можете да постигнете леко състарен ефект, като изтъркате малки части от боята по декорациите или ръбовете на гърлата на бурканите, след като боята е изсъхнала добре. Можете да постигнете ефекта с шкурка и с нож.

Бъдете много внимателни и не натискайте много, ако сте направили декорацията със силикон, за да не се отлепи.

dscf4722

dscf4725

Можете да добавите с влажна кърпа малко кафява боя на местата, където боята е изтъркана, но поставяйте съвсем малко количество, а при нужда, минете с малко бяла боя отгоре.

dscf4732

Остава да наредите в бурканите избраните от вас предмети.

Ако ви харесва и поставката, върху която са, можете да видите как да си я направите ТУК.

В бурканите можете да сложите прибори за хранене или други кухненски принадлежности. Можете да ги използвате и като вази.

dscf4738

Вашият коментар