Органайзер за бюро

Продължавам темата с желанието за по-подреден живот от предишния пост с този много лесен за направа органайзер за бюро.

Истината е, че аз самата имам отскоро бюро вкъщи, а и доста материали, които все се опитвам да подредя по някакъв приличен на вид начин, затова определено имах нужда от такъв органайзер.

Хубавото е, че можете изцяло да го направите според нуждите ви – дали имате нужда от химикали и моливи, четки, кламери под ръка.

Ще ви трябват различни по големина и форма метални кутии. Аз използвах кутии от консерви и от чай, като исках да имат различна големина и форма. Ако предпочитате, можете да подберете и няколко еднакви кутии, но за мен този вариант е по-удачен, защото така имате и различна по форма кутия, която да е предназначена за конкретен тип принадлежности – моливи и химикали, ножици, кламери и т.н.

DSCF5467

Исках органайзерът да има и поставка, за да изглежда по-завършен. Ако нямате нещо подобно под ръка, можете да използвате парче картон или да пропуснете напълно поставката.

DSCF5468

Измийте и подсушете добре кутиите.

След това ги боядисайте в избрания от вас цвят с акрилна боя. Аз избрах черен цвят, защото този подхожда на бюрото ми, а и с различните цветове на самите принадлежности реших, че искам някакъв по-неутрален цвят.

Препоръчвам ви да боядисате кутиите и от вътрешната страна, това определено ще промени коренно нещата. По принцип за такъв тип боядисване предпочитам боя под формата на спрей, но при нея трябва помещението да се проветрява много добре или направо да се прави навън, така че зимата ми попречи да използвам такава боя. Но с другата също се получи много добре.

Оставете да изсъхнат много добре и ако се налага, нанесете втори или трети пласт боя.

DSCF5470

След като изсъхнат напълно, остава да съедините органайзера. Подредете кутиите както ще изглеждат в крайния си вариант, особено ако ги слагате върху поставка.

Остава да залепите кутиите със силиконов пистолет или с друго бързосъхнещо лепило.

DSCF5471

Така органайзерът е напълно готов.

DSCF5475

Ако имате нужда от още идеи за организация на бюрото, вижте как да си направите календар за задачи, който лесно се изтрива и се преправя за следващия месец.

dscf5411

Вашият коментар