Моливник Кубчето на Рубик

„Теорията за Големия взрив“ е един от любимите ми сериали. Наскоро гледах отново по-ранните сезони, които са много по-добри според мен, когато се натъкнах на интересен предмет, който ме вдъхнови за днешната ми идея.

В сериала имаше кутия за носни кърпички, изглеждаща като Кубчето на Рубик. Реших да опитам да направя такава, но после идеята ми малко се промени и реших, че ще е по-практично да не е кутия за носни кърпички, а моливник.

За да си направите този моливник, ще ви трябват мъниста, които се гладят. Вече съм писала подробно за тях. Могат да се намерят на много различни места. Тези, които използвам аз, са от „Икеа“. Ако имате нужда от помощ в намирането им, напишете в коментарите или съобщение на страницата във Фейсбук и мога да дам повече информация.

Аз реших всяко малко квадратче с различен цвят да е от 4 на 4 мъниста. В зависимост от желания размер, можете да използвате повече или по-малко, стига да се получават квадратчета. Те трябва да са оградени с черни мъниста.

Можете да използвате снимки онлайн или Кубче, ако имате такова, за да не се объркате с цветовете. Разбира се, можете да направите комбинациите и сами, стига да не направите повече от необходимите за всеки цвят. Можете и да повторите тази, която аз съм използвала.

Използвайте квадратна плочка, върху която да подредите мънистата.

DSCF7213

След това поставете отгоре парче хартия за печене или хартията, която е дошла заедно с мънистата, и гладете с ютия, докато не започнат да се открояват всички цветове.

След това отлепете внимателно хартията, обърнете и изгладете от другата страна, като отново покриете с хартията.

Оставете да изсъхне. Препоръчвам ви да ги притиснете тук под тежки книги или друг подходящ предмет, за да не се изкривят, докато изстиват.

Ще ви трябват общо пет плочки.

DSCF7446

Когато са готови и напълно изстинали, ги залепете със силиконов пистолет или секундно лепило, така че да се получи куб с отвор в горната част.

DSCF7448

С това моливникът е готов.

DSCF7451

Ако имате нужда от повече указания за работа с мънистата, погледнете първия ми пост за тях. Обещавам, че с тях се работи дори по-лесно, отколкото изглежда.

Ако пък вече си имате мъниста и се чудите какво още можете да си направите, вижте и други идеи ТУК.

One comment

Вашият коментар