Магнити за хладилник пай и мъфин

Всички ли обичат толкова магнитите за хладилник или съм само аз? Аз ги обожавам. И тъй като, очевидно, ги поставям в кухнята си, имам специално отделено място за „хранителни“, както ги наричам, магнити.

С други думи, това са магнити, които представляват различни неща за ядене или пък някакви кухненски принадлежности.

Затова ще ви покажа как да си направите тези много симпатични магнити – пай и мъфин, вдъхновени от HDTV Homemade.

Ето какво ще ви е необходимо, за да си ги направите:

капачки от бутилки

лак за нокти

филц

ножица

силиконов пистолет

мъниста

магнити

DSCF2759

Можете да използвате различни по големина капачки. Аз използвах капачки за бутилки с диаметър 3 см.

Първата стъпка е да боядисате с лак за нокти външната страна на двете капачки. Можете да използвате цветове по избор, но бих ви посъветвала основата за мъфина да е в някакъв бонбонен цвят. Аз се спрях на сив цвят за пая и светло лилав за мъфина.

DSCF2761

В зависимост от лака, който използвате, може да се наложи да направите и втори слой. След това оставете да изсъхне добре.

Залепете със силиконовия пистолет магнит за всяка от капачките и изчакайте около минута, за да изстине напълно.

DSCF2772

За мъфина отрежете кръг от филц с диаметър около 10 см. Аз използвах филц в бяло. Можете да намерите филц в различни цветове (на листи или на метър) в магазините за художници и за крафт материали.

Изрежете спирала от кръга. Започнете да изрязвате на около сантиметър от края под формата на спирала към центъра на кръга. Не е необходимо да сте много прецизни.

DSCF2762

Сложете малко силикон в центъра на капачката и залепете края на спиралата от филц. След това започнете да поставяте в кръг филца, докато се запълни капачката, без да притискате много силно.

DSCF2773

Продължете по същия начин до края на спиралата, като на места поставяте по малко силикон. Филцът лесно се цапа, затова бъдете много внимателни и работете с малки количества силикон.

Ако предпочитате, вместо със силиконов пистолет, можете да работите с бързосъхнещо лепило.

DSCF2774

Залепете филца, който се намира непосредствено до капачката, за нея, за да не се вижда ръбът.

С ножица отрежете излишния силикон и образувалите се конци от него.

Остава внимателно да залепите мъниста за мъфина. Можете да пропуснете тази стъпка, ако предпочитате. Ако все пак решите да поставите мъниста, работете с много малки количества силикон и изберете по-големи мъниста за залепяне. Колкото по-големи са, по-лесно ще ви бъде да ги залепите.

DSCF2777Ако има нужда, отрежете излишния силикон или образувалите се конци. С това магнитът е готов.

За пая ще ви е необходимо парче филц с произволна форма и цвят, както и шест ленти от бежов филц с ширина 2-3 милиметра и дължина, малко по-голяма от диаметъра на капачката.

За основата аз използвах правоъгълно парче с размери 3 х 7 см. Изберете цвят, който да е подобен на някакъв пълнеж за пай. Може да е кафяво (шоколадов пай), вишнево (пай от вишни/череши), оранжево (тиквен пай) и т.н. Все пак ще се получи по-добре, ако двата цвята филц си контрастират.

Аз се спрях на вишнево, така че моят пай е от вишни.

Прегънете по-голямото парче филц, като хванете средата и прегънете надолу и навътре краищата. Трябва да се получи нещо като топче, като краищата трябва да са в долната част.

Сложете малко силикон в средата на капачката и залепете топчето. Разпределете добре филца. Той не трябва да се подава много над ръба на капачката. Залепете със силикон за ръба.

След това започнете да подреждате лентите отгоре. Поставете три ленти вертикално, паралелно една на друга, и започнете да поставяте хоризонталните ленти като редувате – под първата, над втората и под третата. Следващата лента поставете в обратния ред – над първата, под втората и над третата. Третата хоризонтална лента поставете като първата.

Съветвам ви при преплитането да поставяте по малко силикон, за да не се разместват. Можете и първо да подготвите тази решетка, която се образува, и след това да я залепите за пая.

Работете с възможно най-малки количества силикон. Така ще се вижда по-малко накрая.
DSCF2778

След като залепите решетката за пая, обърнете капачката и с остра ножица изрежете излишния филц по ръба. Ако е необходимо, изрежете остатъци от силикон или образувалите се конци.

DSCF2780

С това магнитът е напълно готов и можете да го поставите върху хладилника си.

DSCF2785            DSCF2786

DSCF2782

Вашият коментар