Ловец на сънища с дантела

Лятото винаги ме кара да искам да „преработя“ целия си декор и да му добавя още доза бохо стил. За съжаление, нямам време за това, така че се задоволявам само с няколко привнесени елемента в този стил, които все пак да ми създават усещане за лято. Не, че жегата би ни оставила да забравим, че е точно лято, но…

Именно с това е свързано и днешното ми предложение – ловец на сънища.

Вече съм показвала един вариант на ловец на сънища – можете да видите как да си го направите тук.

DSCF2494

Този път обаче ми се искаше да дава малко по-различно усещане. Този е бял, с дантели и мъниста, което наистина внася друго усещане.

Основното нещо в този ловец на сънища всъщност е плетената на една кука салфетка. Сигурна съм, че ако човек потърси, във всеки дом може да изскочи по една такава, дори и да е прибрана в някой голям шкаф. Ако пък нямате, по пазарите често се намират. Можете и да си оплетете сами, разбира се, или да помолите някой да ви помогне с това, макар че така задачата малко ще се усложни.

И така.

Ще ви е необходима тел, с която да направите кръг, като използвате клещи. Препоръчвам ви да използвате малко по-трудна за огъване, за да е по-стабилен кръгът, но използвайте каквато имате под ръка. Моята е мека, затова просто минах няколко пъти кръга, за да стане по-здрав.

Можете да използвате и готов обръч, ако намерите, или гергеф, както съм направила с първия ловец на сънища. По желание можете и да оцветите кръга в бяло, но аз реших да го оставя така.

DSCF4067

С бял конец за плетене на една кука минете по обръча, като накрая си оставите конец от около метър. По желание можете и да пропуснете тази стъпка. В този случай отрежете конец с дължина около един метър и го завържете в горната част.

DSCF4069

Поставянето на салфетката ще оставим за накрая, защото това ще ни улесни значително.

Изберете каква ще е украсата на ловеца на сънища, която ще сложите в долната част. Аз използвам няколко вида дантела на метър (можете да намерите такава в магазините за прежди и конци), бели пера, закрепени на конец, синджирче (също се купува на метър в магазини за материали за обеци и други украшения), както и конци, на които са нанизани бели и бледожълти мъниста.

DSCF4073

Подредете украсата във вида, в който ще я закачите върху обръча, след това започнете да закрепяте елементите един по един.

Можете да ги подредите в определена последователност или да ги поставяте хаотично. Все пак ви съветвам първо да поставите една нишка/дантела в средата и по една в двата края, като се съобразявате със завързания по-рано конец, който трябва да е в центъра на горната част.

Можете да ги закрепите със силиконов пистолет или направо да ги завържете, както направих аз.

DSCF4075

Остава да закрепим салфетката. За целта аз използвам белия конец, за който споменах по-горе, но ако предпочитате, това може да стане и с игла и конец.

В зависимост от самата салфетка, която ще използвате, ще се промени и начинът, по който изглежда ловецът на сънища. Няма правилно и грешно обаче – използвайте салфетка с плетка по ваш вкус или просто такава, каквато имате.

Аз използвам тази:

DSCF4070

Ако не можете да намерите по никакъв начин, можете да направите основата с бял конец, както е при предишния ловец на сънища, линк за който има по-горе.

Промушвайте белия конец през дупчиците на салфетката, за да я закрепите за обръча. Ако вашият не позволява това, използвайте игла и конец.

DSCF4076

След като закрепите салфетката, изрежете ненужната част от конеца. Използвайте и парче дантела или лента, за да направите малка примка в горната част – за закачането на ловеца на сънища.

С това ловецът на сънища е напълно готов.

DSCF4079

DSCF4082

Вашият коментар