Лесна украса с цветя

DSCF7909

С това хубаво време навън бързо се пренастроих на пролетна вълна. Даже не ми се мисли, че все още е февруари и времето определено може пак да се влоши. Но какво пък, важното е настроението.

Затова побързах да прибера цялата останала зимна украса и да извадя кошници и изкуствени цветя.

В украсата ми тази година определено има малко повече романтика и дори тук-таме има и по нещо с намек за розово, което изненада и мен самата.

Но стига празни приказки. Днес искам да ви покажа как си направих тази много лесна украса – кошница с цветя.

Може би звучи така, все едно няма какво толкова да се обяснява, но искам да ви дам няколко съвета, които ми помогнаха за направата на такива букети. Пък не всичко трябва да е сложно, нали.

Ще ви трябва кошница или голяма ваза. Аз се спрях на тази метална кошница, която вече имах. Виждали сте я и вие – в идеите ми за поставяне на цветя в банята.

DSCF7905

Това е и първият ми съвет – преди да отидете в магазин за домашни потреби и в омаята на пролетния декор да накупите нови и нови вази и цветя, първо огледайте какво имате вкъщи – може да се окаже, че дори на момента може да си спретнете такава украса и да спестите маса пари и място, на което да трябва да съхраните старите.

По принцип за такъв тип украса се спирам на малки букети или малки вази като цяло. Този път обаче се вдъхнових от един букет, който видях в Pinterest, и реших да направя голям букет – колкото ми позволява кошницата, която имам.

Ако кошницата ви е по-дълбока, ви съветвам да сложите на дъното нещо, което за запълни част от празнината. Може да е хартия или както в моя случай – гирлянди за елха, които не използвам. Това ще помогне на цветята да не потъват много и ще изравни височините, ако някои от цветята са с по-къси дръжки.

DSCF7906

Ще ви трябват и изкуствени клонки – зеленина и цветя по ваш избор.

Аз отново използвах такива, които вече имах вкъщи, колкото и да ми се прииска да си накупя нови. Истината е обаче, че все още харесвам тези и засега няма причина да трупам още цветя.

Започнете със зеленината. Аз използвам клонки евкалипт. Поставете ги симетрично или ги разпределете така, че да „гледат“ във всички посоки.

DSCF7907

Продължете с добавянето на цветята. Можете да използвате различни видове, но се погрижете да си отиват като цветове или по форма. Започнете от големите и цветя и след това добавете по-малките. Аз използвах рози и божури, както и съвсем дребни бели цветчета.

DSCF7908

Работете внимателно и си давайте по няколко минути, за да прецените резултата. Винаги можете да добавите още нещо или да махнете някое от сложените цветя. Възползвайте се от това, че цветята са изкуствени и в повечето дръжки има тел, за да променяте височините или да изкривявате клонки по начин, по който ви харесва.

С това украсата ви е готова.

DSCF7909

Вашият коментар