Лесна и ефектна поставка за бижута

Ако и вие като мен постоянно купувате нови и нови обеци, които просто няма къде вече да слагате, значи непременно погледнете тази много лесна, но в същото време ефектна поставка за бижута.

Най-хубавото е, че можете да я направите точно такава, каквато искате. А ако наистина купуването на обеци вече се е превърнало в хоби, винаги можете да си направите още една или две и просто да си поиграете с цветовете и размерите. Така ще изглежда все едно са си комплект и е било замислено по този начин предварително. Да живее шопинг терапията!

Поставката за бижута е идеална както за по-дълги обеци, така и за обеци с винтчета. Поставката за бижута е и много красив и оригинален подарък, който можете да направите, дори и да нямате на разположение много време.

За да си направите тази поставка за бижута, имате нужда от:

рамка за снимки

спрей боя

памучна дантела

канап или друг дебел конец

силиконов пистолет

 

DSCF1929

Рамката за снимки можете да купите от всеки магазин за домашни потреби. Разбира се, можете да намерите рамки и в други магазини, където обаче ще струват малко повече, но вероятно ще има по-голямо разнообразие от цветове и размери.

DSCF1932

Започнете с изваждането на задната част на рамката за снимки и стъклото. Те няма да ви трябват. Металните пластинки, които държат задната част, завийте навътре.

С помощта на силиконовия пистолет залепете парче канап или вървичка, за да може поставката да се закача. Можете да залепите канапа и след боядисването на рамката, но аз предпочитам да направя тази стъпка тук, защото след това ми е по-лесно да изсуша рамката.

Внимавайте много при използването на силиконовия пистолет, защото лесно можете да се изгорите, особено ако не ви се е случвало да работите с подобна чудесия.

DSCF1936

След това пристъпваме и към самото боядисване. Аз използвам спрей боя, която може да се намери в магазините за материали за художници, както и в някои железарии. Не мога да кажа, че използвам тази боя поради някаква конкретна причина, различна от тази, че я намирам лесно. Ако имате под ръка друга боя, която би свършила работа, използвайте нея.

Ако пък много харесвате естествения вид на рамката, с която работите, или сте намерили специално такава с различен цвят, който не искате да променяте, можете да пропуснете тази стъпка.

DSCF1939Ако все пак решите да я боядисате, непременно поставете хартия или стар плат под рамката и работете със спрея навън или на терасата, например, защото миризмата е доста силна. Ако имате възможност, дори поставете маска на носа и устата си. Винаги можете да използвате и различен вид боя, разбира се, но не мога да препоръчам конкретна, тъй като поставките, които съм правила, са боядисвани само със спрей бои на тази фирма. Прочетете внимателно указанията за употреба на боята, която ще използвате, и работете по тях.

В зависимост от покритието на рамката може да се наложи да я боядисате няколко пъти, за да стане равномерно покрита. Аз нанесох два слоя и напръсках на още две-три места, където ми се стори, че има нужда от корекция.

Тук влиза в употреба канапа. Аз го използвам, за да захвана с щипка рамката и я суша направо на простора. Ако и вие направите това, имайте предвид, че е възможно да капе и трябва под нея да се постави хартия или плат, за да не се нацапа всичко с боя.

Аз реших да боядисам част от канапа. Ако искате, можете да го оставите в естествен цвят, като го покриете с парче хартия, или да го боядисате изцяло.

Бъдете търпеливи и оставете боята да изсъхне добре, включително и между отделните слоеве.

След като изсъхне, вземете рамката и я обърнете от задната страна. Ще са ви необходими две парчета памучна дантела с големина в зависимост от големината на рамката, която използвате. Те трябва да са достатъчно дълги, че да се залепят спокойно от двете страни на рамката. Ако са по-дълги, излишното винаги може да се изреже.

Ако искате, може да използвате и обикновена дантела, но памучната е по-плътна и се къса по-трудно. А и харесвам повече поставката за бижута с такъв тип дантела.

DSCF1943

Залепете дантелата от двете страни с помощта на силиконовия пистолет. Отново, внимавайте много да не се изгорите, особено ако използвате силиконов пистолет за първи път. След като закрепите дантелата, поставете и по още един слой силикон от всяка страна, за да се закрепи по-добре.

И това е! Най-дългата част е свързана със самото боядисване, а и работата със силиконов пистолет изисква малко практика. Но ако не боядисвате рамката за снимки, направата на тази ефектна поставка за бижута ще ви отнеме минути.

DSCF1945


DSCF1957

Вашият коментар