Коледна украса в стъклена кутия

DSCF7828

Коледният маратон продължава с две идеи за украса в стъклена кутия или ваза.

Признавам, че малко се затрудних как да нарека тези кутии, които намерих в магазин за домашни потреби. Те са нещо като големи буркани, които са подходящи за съхранение на сладки или други дребни вещи, но са идеални за много лесна и бърза украса.

Хубавото е, че можете да направите кутиите изцяло по ваш вкус и съобразени с украсата ви.

DSCF7492

Направата е изключително лесна – напълнете кутията с различни малки предмети за украса – изкуствени клонки, шишарки, топки за елха.

DSCF7811

Първият вариант, който ви предлагам, е да напълните кутията с топки за елха. Можете да изберете разноцветни топки или да се спрете на един цвят. Съветвам ви да използвате различни големини – така кутията ще се напълни по-добре и ще има по-малко празни места, а и ще се получи по-интересно.

Аз реших да използвам сребърни топки, но в няколко различни варианта и с различна големина. Топките дойдоха в два комплекта, като сред тях има матови, с брокат, с хром ефект и т.н. Поставете първо няколко големи топки и допълнете с малки, след това продължете по същия начин да запълвате кутията на нива.

Не препълвайте кутията, за да може да се затвори добре.

DSCF7806

DSCF7809

След като кутията се напълни, можете да поставите допълнителна украса по желание. Аз поставих панделка в червено, за да съживя малко кутията.

В другата поставих украса, която е с по-рустикален вид – шишарки, орехи, елхови клонки, пръчки канела, клонки с червени плодове, като накрая допълних с карирана панделка, която подхожда на украсата ми в тази стая.

Отново започнете с по-големите предмети и редувайте с по-малки, като запълвате празнините постепенно. В този случай формата на украсата вътре е различна, така че бъдете по-внимателни.

DSCF7823

DSCF7822

С това украсата е напълно готова.

DSCF7828

 Още много идеи за коледна украса можете да намерите в категориите „Коледен маратон“ и „Коледен маратон 2016“ в горната част на сайта.

Вашият коментар