Коледен свещник

DSCF7810

Коледният маратон продължава с идея за празничен свещник.

С този свещник се връщам към по-рустикалния вид на коледната украса, който много харесвам, защото тази украса е семпла и носталгична за мен.

Направата на свещника е много лесна, но според мен резултатът е впечатляващ.

Ще ви е необходим кръг от картон или друг по-твърд материал в избрана от вас големина. Големината трябва да е такава, че в центъра да можете да поставите свещ – аз използвах по-голяма, но можете да използвате и чаена например, а отстрани да добавите големината на дървените парченца. Аз използвах коркова дъска за основата, но с картон също би се получило добре.

DSCF7793

Стигаме и до дървените парченца. Лесно можете да намерите такива в магазините за хоби материали и дори в някои магазини да домашни потреби.

DSCF7794

Ако не можете да откриете, пишете ми и ще ви кажа къде съм виждала. Моите са от кора на дърво, но съм срещала и парчета от дърво с различна големина, които също можете да използвате, свещникът ви обаче ще изглежда малко по-различно от моя.

Отбележете с молив мястото, което ще заема свещта, и наредете парченцата дърво, за да видите как ще изглежда, преди да започнете да лепите. След като направих това, аз реших да намаля малко основата, като изрязах по края, затова ви съветвам да не пропускате тази стъпка.

Започнете да залепяте парченцата. За целта аз използвах силиконов пистолет, но със силно лепило също ще се получи. Според мен се получава по-добър ефект, ако се поставят на два реда.

За целта аз първо залепих парченца по кръга едно до друго, а след това поставих по едно на ръба между две съседни парчета. Ако се наложи, запълнете празнините с малки парченца дърво.

DSCF7796

DSCF7798

Нареждането на парчетата, преди да започнете да ги лепите, е важно и заради разликите в цвета и големината им. Тук ще бъде моментът да решите кой цвят да преобладава или кои парчета ви харесват повече, за да ги сложите отгоре.

След като силиконът/лепилото изсъхне, можете да добавите допълнителна украса. Аз добавих изкуствени елхови клонки и червени плодове.

DSCF7801

Остава да поставите отгоре свещта. Аз украсих моята с панделка. Ако имате деца или домашни любимци, моят съвет е да използвате изкуствена свещ, за да не се стигне до инциденти.

С това свещникът е готов.

DSCF7803

Още много идеи за празнична украса и за подаръци можете да намерите в категориите „Коледен маратон“ и „Идеи за подаръци“.

Вашият коментар