Коледен маратон

През последните няколко години започвам да се вълнувам заради приближаването на коледните празници още в средата на ноември. Така в преди първата половина на декември успявах да изгледам всички любими коледни филми, плюс няколко нови, да се нарадвам на украсата.

С други думи, да ми се начеше крастата, преди още да е станало време за коледно настроение, а празниците преминаваха малко или много в отмятане на задачи.

Затова тази година си обещах да спря всякакви пориви за коледна украса през ноември и да изчакам до 1 декември, когато целият коледен дух ще бъде отприщен.

Използвах това време, за да измисля забавни и лесни за изпълнение идеи за коледна украса и за ръчно изработени подаръци. Все пак точно за това си „говорим“ в този сайт, пък и ръчно изработените подаръци и украшения внасят по-дълбок смисъл в Коледа, поне според мен.

Идеите се оказаха доста, затова реших тази година да направя коледен маратон. Той започва на 1 декември и ще продължи до 24 декември, като през това време ще публикувам всеки ден.

Предложенията ще са за коледна украса, включително предложения за коледната трапеза, и идеи за подаръци, като последните ще са събрани в категорията „Идеи за подаръци“, която можете да намерите в падащото меню в дясната част на сайта.

Там вече се намират идеите за подаръци от миналата година, както и други предложения в сайта, които според мен биха били чудесни подаръци.

След официалното приключване на маратона пък съм замислила още няколко допълнителни идеи за празничен декор и за новогодишната трапеза – всичко това в седмицата преди Нова година.

Ще се радвам и вие да се включите в маратона с коментари и предложения, както и снимки на ръчно изработени от вас предмети, особено ако сте решили да изпробвате някоя от идеите, които ще ви покажа.

Вашият коментар