Коледен маратон ден 9: Заскрежено клонче

Коледният маратон продължава с още една идея за коледна украса.

Тази година доста от предложенията ми са за „заскрежена“ украса, но различен тип украса можете да намерите в миналия Коледен маратон, бутон за който има в горната част на сайта.

Но да се върнем на заскреженото клонче. То е много лесно за направа, но според мен много ефектно.

Ще ви трябва клонче, което можете да намерите в някой парк или около сградата, в която живеете.

Добре е да не е много дебело, тъй като идеята ще е да се закача на стената, както и да има повече клонки – това ще направи крайния резултат много по-впечатляващ.

Почистете клончето и го оставете да изсъхне, ако е влажно. След това го боядисайте в бяло. Аз използвах боя под формата на спрей в бяло и сребърно.

DSCF6582

След като изсъхне, нанесете тънък слой лепило C-200 и поръсете с изкуствен сняг или с английска сол. Аз използвах смес от двете, за да добавя и малко блясък, но дори само английска сол ще свърши чудесна работа. Английската сол придава именно този заскрежен ефект. Можете да намерите английска сол в аптеките. По желание можете да добавите и брокат.

DSCF6609

DSCF6601

След като лепилото изсъхне, напръскайте добре с лак за нокти, за да намалите количеството на падащите частички.

Помислете как ще закачите клончето. За целта можете да залепите лента с горещ силикон. Аз просто съм го поставила върху тази малка закачалка, която поставих на стената.

След това можем да продължим украсата с още няколко елемента. Аз се спрях на орнаменти в бяло и сребърно, които закачих с блестяща лента.

С това украсата е напълно готова.

DSCF6605

За още идеи за коледен декор разгледайте целия Коледен маратон дотук, както и миналогодишния Коледен маратон и идеите за подаръци, които съм отделила за улеснение.

Вашият коментар