Коледен маратон ден 5: Коледна украса за маса

Коледният маратон продължава с още една идея за украса – за маса или за друго централно място в дома ви. И друг път съм показвала такъв тип украса. Този път обаче тя е в малко по-различен стил, както бях обещала – в предимно бяло и сребърно.

Отново използвах елхови клонки, но ги боядисах, за да не са така ярки и да дават именно този заскрежен стил, който споменах и при орнаментите от шишарки.

Хубавото на тази украса е, че можете да импровизирате с това, което вече имате вкъщи, без да се налага да си купувате изцяло нови клонки или гирлянди.

Аз използвах за основа кутиите от миналогодишната украса за маса. В поста обяснявам много подробно как можете да си ги направите. Сега ще кажа само, че реших да направя основата по-плитка, за да се виждат основно клонките вътре.

DSCF6480

За мен използването на основа е най-добрият вариант за такъв тип украса, защото ще е много лесно да се премества от едно място на друго, което не е маловажно, ако украсата ще стои върху маса. Но вие можете напълно да се откажете от основата и просто да подредите клонките върху повърхността, ако няма да се местят, или да използвате за основа каквото подходящо имате под ръка.

Клонките са от малка изкуствена елха. За да са точно в стила, който искам, ги боядисах леко с бял и сребърен спрейове и поръсих с изкуствен сняг и английска сол, докато боята не беше изсъхнала.

DSCF6481

Ако нямате клонки, можете да използвате за тази цел и гирлянда.

По същия начин процедирах и с шишарките. Избрах по-дребни шишарки за тази украса, за да има баланс.

DSCF6482

Стигаме и до забавната част – подреждането върху основата. Препоръчвам ви да започнете от по-големите елементи и да вървите към по-дребните. Поставете първо елховите клонки/гирляндата, а след това шишарките.

DSCF6484

DSCF6485

Към това прибавете и свещи – големи и малки, като можете да използвате изкуствени или истински. Ако се спрете на истински, бъдете внимателни, когато ги палите, и не ги оставяйте за дълго без надзор.

Може да ви допаднат като идея и тези свещи в орехова черупка.

DSCF6494

Аз добавих и тези стъкълца, които имах под ръка. Открих ги в магазин за домашни потреби. Реших да ги използвам, защото ми напомнят на парченца лед.

DSCF6488

Накрая можете да поръсите с още изкуствен сняг или английска сол, а по желание можете да добавите и малко сребърен брокат, както и да добавите малки сребърни орнаменти.

DSCF6499

DSCF6510

С това украсата е напълно готова.

DSCF6513

Напомням, че всички идеи за украса и за подаръци от миналогодишния Коледен маратон можете да намерите като специален бутон в най-горната част на сайта. До него има и бутон „Идеи за подаръци“, където са събрани всички такива предложения – не само от миналогодишния маратон, но и от сайта като цяло.

Вашият коментар