Коледен маратон ден 4: Коледна украса звезда

Коледният маратон продължава с идея за коледна украса под формата на звезда. С нея се връщам към любимия ми рустикален стил, но смятам, че е много семпла украса, която би се харесала на много хора, а и можете да я направите отново по ваш вкус.

Направата отново е много лесна, но ще ви трябва малко подготовка с нещата, които са ви необходими.

А те са – клечки за сладолед и розмарин или елхови клонки.

Клечките за сладолед намерих в магазин за хоби материали. Обикновено се продават в пакет. Могат да се открият и в интернет.

DSCF6458

Пресният розмарин също се намира много лесно вече в супермаркетите – по няколко клонки в тарелка. На мен ми трябваха около тарелка и половина, но количеството ще варира.

DSCF6465

Розмаринът има доста силен аромат, така че ако не ви допада, по-добре е за украсата да използвате елхови клонки – истински или изкуствени. Крайният резултат малко ще се различава, но също ще е красиво. Все пак е добре да имате предвид, че ако използвате живи клонки, те ще изсъхнат след известно време, така че може да се наложи да ги замените. Ако предпочитате да не го правите, използвайте изкуствени клонки и този проблем отпада.

И така.

Лепенето става със силиконов пистолет или други бързосъхнещо лепило.

Започнете с центъра на звездата, като поставите една клечка вертикално и две, които се пресичат като Х върху нея. Залепете ги със силиконовия пистолет по този начин, като се опитате да са симетрично разположени. Това е доста важно, тъй като от това ще зависи как ще са поставени останалите клечки.

DSCF6460

Съветвам ви да закрепите основата с повече силикон. Той ще бъде покрит от клонките по-късно и няма да се вижда, но ще осигури стабилност на цялата звезда.

Изчакайте малко да изсъхне и продължете с останалите клечки. Залепяйте по една от всеки връх, като тези две клечки трябва да се срещат и да се образува нещо като ромб, както е показано на снимката.

DSCF6461

Някои от клечките ще трябва да залепите под, а някои над вече съществуващите. Това няма чак толкова голямо значение за крайния резултат, тъй като няма да се вижда, но целта ви е звездата да стои добре върху дадена повърхност и да не се накланя на една страна.

Продължете по същия начин, докато не залепите по този начин клечки от всеки връх. Изчакайте да изсъхне и отстранете конците от силиконовия пистолет, ако има такива.

DSCF6463

DSCF6464

На този етап можете да боядисате така получилата се звезда или да я оставите така. След това започнете да залепяте клонките, които сте избрали. С ножица отрежете дължината, която ви е необходима, и внимателно залепете със силиконовия пистолет.

DSCF6467

Бъдете много внимателни, за да не се изгорите.

Залепяйте клонки, докато не покриете клечките напълно. Изчакайте да изсъхне и премахнете конците от силикона. По желание можете да поставите в центъра изкуствени червени плодове, а ако ще я закачате на стената или на вратата, можете да поставите и лента.

DSCF6470

С това украсата е напълно готова.

DSCF6471

Още много съвети за коледна украса можете да откриете в секцията „Коледен маратон 2016“, за която има бутон в горната част на сайта. До него има и бутон „Идеи за подаръци“, където също можете да намерите много интересни предложения.

Вашият коментар