Коледен маратон ден 30: Идея за украса на празничната трапеза

В последния ден на Коледния маратон реших да ви покажа идея за украса на трапезата за Бъдни вечер или Коледа.

Моята украса е доста богата. За нея съм заложила на червено, бяло и зелено като цветове, с добавка от естествени материали и ноти.

Ако имате повече място на масата или имате наблизо кът, който ви се иска да украсите, без това да пречи на ястията на трапезата, можете да заложите на по-голяма украса.

Моето предложение включва дървена кутия с изкуствени клонки и ябълки.

DSCF7113

Ако идеята ви харесва, но нямате точно такива, можете да използвате и истински или изкуствени елхови клонки и да добавите истински плодове, каквито често се слагат на трапезата – ябълки, портокали, мандарини и др.

Към това добавих свещи. Едната свещ е с основа от гипс, каквато ви показах в Коледния маратон. Другата свещ е обикновена голяма свещ, която съм украсила с принтиран нотен лист.

DSCF7103

Върху двете свещи съм добавила и панделка – зелена и червена.

Поставила съм и свещи върху подложките с ноти, които също ви показах в рамките на Коледния маратон.

Подложките от кариран плат, които съм добавила, бяха част от миналогодишния Коледен маратон. Можете да видите как да си ги направите ТУК.

DSCF7107

Идеята ми за поставяне на прибори за всеки човек на трапезата е отново с принтиран нотен лист. Сгънете го на две, като прегънете още малко предната половина. След това прегънете една трета от листа назад и повторете от другата страна, за да се получи малко джобче. В него поставете приборите и по желание добавете панделка.

DSCF7109

Ако украсата все пак ви се вижда твърде голяма, можете вместо сандъче или кутия да поставите ваза с истински или изкуствени клонки. Можете освен това да изберете един или няколко елемента от украсата, която ви показах.

DSCF7117

Благодаря ви много, че проследихте целия Коледен маратон. Ако сте пропуснали нещо от него, можете да видите всички публикации в категорията „Коледен маратон“. Идеите от миналогодишния маратон пък са събрани в категория „Коледен маратон 2016“.

Желая ви много светли празници!

Вашият коментар