Коледен маратон ден 28: Коледна картичка за 5 минути

След като минахме през идеите за опаковане на подаръци, редно е да обърнем внимание и на картичките.

Знам, че е много по-лесно да купиш някаква картичка набързо, когато подаряваш подарък – на пазара има такова разнообразие от красиви картички. Но може би именно заради това една ръчно изработена картичка прави толкова голямо впечатление.

Според мен има и много хора, които биха искали да подарят ръчно изработена картичка, но се отказват, като си представят как изрязват и лепят с часове, заринати в разноцветна хартия. Днес ще ви докажа, че за изработването на красива и оригинална картичка изобщо не е нужно да отделяте толкова много време.

Всяка от картичките, които ви показвам днес, отнема не повече от 5 минути за изработка.

За трите варианта ще ви трябва основа за картичка. За нея изрежете правоъгълник от картон в избрана от вас големина и го прегънете на две.

За първия вариант ще ви трябва основа за картичка от бял картон. Изрежете три кръга от цветна хартия и ги залепете върху картичката.

DSCF7065
Върху тях нарисувайте по един малък правоъгълник или трапец със сребърен маркер, което ще представлява горната част на орнамент. Нарисувайте вертикално чертичка върху него. Добавете надпис в избран от вас цвят.

DSCF7069

За втория вариант започнете с основа от зелен картон. Залепете парче бял картон за пожеланието вътре в картичката и парче бял картон на предната страна, което е малко по-малко от основата.

Изрежете три триъгълника от различна цветна хартия. Прегънете ги на две и залепете само по получилия се ръб, както е показано на снимката. Залепете звезда върху всяка елха и по желание добавете надпис.

DSCF7081

За третия вариант започнете с основа с големина по желание от тъмносин картон.

Върху предната страна на картичката надраскайте със златно линия, която да е по-широка в долната част, както е показано на снимката.  Завършете със звезда върху елхата. По желание добавете и надпис в златно или сребърно.

DSCF7072

DSCF7075

DSCF7082

Ако в момента сте в разгара на опаковането на подаръци, погледнете моите идеи, които можете да видите в категорията „Коледен маратон“. Едната от тях е за опаковане на подаръци изцяло с материали, които можете да намерите в дома си.

Вашият коментар