Коледен маратон ден 27: Опаковане на подаръци с подръчни материали

Всички (или може би почти всички) по това време на годината са малко изморени от цялото суетене около купуване на подаръци и подготовка за празниците. Тогава на дневен ред обаче идва и друга изморителна задача, а именно опаковането на подаръци.

Със сигурност повечето от нас са си купили немалки количества опаковъчна хартия и панделки и са оставили нелеката задача за опаковане на подаръци за последния момент.

Какво се случва обаче, ако опаковъчната хартия свърши и нямате време да купите още. Или пък ако изникне още един човек, на когото трябва да направите подарък, а не сте предвидили това.

За тези ситуации или ако просто не искате да купувате повече опаковъчни материали, съм подготвила няколко интересни идеи за това как можете да използвате неща, които вече имате вкъщи, за да опаковате подарък. Така опаковката на подаръка определено ще бъде и по-оригинална.

Първата идея е опаковане с алуминиево фолио. Добре, съгласна съм веднага, че звучи малко странно, но според мен ефектът, който се получава е интересен, а и почти всеки има вкъщи ролка алуминиево фолио.

Откъснете си парче, колкото ви е необходимо в зависимост от големината на подаръка, и леко го намачкайте. След това го завийте около подаръка и залепете, където е необходимо.

DSCF7042

Остава да сложите красива панделка. Аз използвах една от панделките от хартия, които ви показах как да си направите ТУК.

DSCF7045

За втората идея оставаме при кухненските пособия – с хартия за печене. Знам, че изглежда малко обикновена, но определено ще поправим това.

Опаковайте с хартията за печене така, както бихте опаковали с друга опаковъчна хартия. Хартията за печене обаче се залепва малко по-трудно, затова ви съветвам да опаковате като бонбон, а след това украсете с нещо цветно и забавно, което да изпъква на фона на семплата хартия.

DSCF7055

Ако хартията все пак ви се струва твърде обикновена, можете да използвате някоя от тези идеи за ръчно изработена опаковъчна хартия, за да я украсите.

Следващата идея е за украса с парче плат, особено ако ви се намира плат в коледни цветове като червено, зелено, бяло, а защо не и каре, но и други цветове вършат чудесна работа.

Можете да поставите плата така, както бихте опаковали с хартия, или да изберете малко по-лесен вариант, като завиете подаръка като бонбон – много подходящо и за подаръци с неправилна форма, които по право по-трудно се опаковат. Добавете цветна лента или прежда и подаръкът е готов.

DSCF7058

За следващата идея ще ви трябва стар пуловер. Отрежете две еднакви парчета или едно по-дълго, ако имате под ръка дълъг пуловер. След това го прегънете на две и залепете отстрани или съединете по същия начин двете части, за да се получи джобче. За целта използвайте игла и конец, лепило за текстил или силиконов пистолет. Можете да видите по-подробно как да си направите такова джобче ТУК.

DSCF7046

Поставете подаръка в така получилата се торбичка и завържете с красива цветна панделка.

DSCF7049

Последната идея е за опаковане с принтиран нотен лист. Може би вече ви се намират такива, ако сте си направили подложките с ноти, които ви показах в по-ранните дни на Коледния маратон, или лесно да си принтирате, дори у дома, ако си имате принтер.

Ако подаръкът ви е по-голям, съединете няколко нотни листа или принтирайте нотите на лист А3.

Опаковайте така, както бихте опаковали с опаковъчна хартия. Тъй като в този случай се използва обикновена хартия, ще получите по-добри резултати за опаковане на предмети с правилна форма.

DSCF7051

Добавете цветна панделка и подаръкът е готов.

DSCF7053

DSCF7060

Вашият коментар