Коледен маратон ден 24: Коледна украса за стена

Може би много от вас вече са украсили домовете си, но съм убедена, че има и такива, които не обичат да украсяват за Коледа твърде рано, така че за тях вероятно това все още предстои или тъкмо се захващат с коледната украса.

В рамките на Коледния маратон има много идея за коледна украса, но реших да добавя и това предложение за украса за стена, което може да се използва и вместо венец на вратата. Направата му е изключително лесна и бърза.

Ще ви трябват такива коледни бастунчета, които са предназначени за украса.

DSCF6957

Можете да използвате и истински коледни бастунчета близалки, но тогава ще ви излезе малко по-скъпо, пък и близалките са малко по-тежки, затова ви препоръчвам да използвате пластмасови.

Залепете ги две по две със силиконов пистолет или със секундно лепило, като трябва да се получи форма на сърце.

DSCF6959

Ако залепяте със силиконов пистолет, ви съветвам да оставяте бастунчетата върху хартия за печене, докато се втвърди силиконът, защото след това ще ги отлепите без никакъв проблем.

Аз използвах 18 бастунчета, които залепих две по две.

След като силиконът се втвърди, внимателно отстранете конците от него, преди да пристъпите към следващото залепяне.

Наредете двойките бастунчета в кръг, като се опитате да ги наредите на еднакво разстояние. След това започнете да залепяте двойките една за друга. Направете това отново върху хартията за печене.

DSCF6961

След като изсъхне силиконът, можете да добавите в средата допълнителна украса в бяло или червено. Тя ще направи украшението малко по-завършено, а и ще добави допълнителна здравина. Аз реших да поставя тази бяла снежинка от мъниста. Можете да видите как да си я направите ТУК.

DSCF6962

Остава да поставите лента, с която да закачите украшението на стената.

DSCF6964

Припомнете си всички предложения за коледна украса, като натиснете бутона Коледен маратон в горната част на сайта. Там ще намерите и много идеи за подаръци, а всички предложения, които са подходящи за подаръци, съм събрала в специална категория, бутон за която можете да намерите също в горната част на сайта.

Вашият коментар