Коледен маратон ден 22: Висулка мини преспапие

Коледният маратон продължава с още една идея за подарък – висулка мини преспапие.

Предложението ви оставя отново и възможности да промените различни елементи, за да направите мини преспапието по ваш вкус или в зависимост от предпочитанията на човека, за когото ще бъде предназначено.

Ще ви трябва малка бутилчица с коркова тапа. Можете да намерите такива в магазините за хоби материали.

DSCF6876

За предметът, който ще е в преспапието, можете да проявите въображението си. Аз реших да направя елхичка от филц, но вместо това можете да използвате висулка с формата на елхичка или друга, каквато предпочитате. Само се уверете, че висулката е достатъчно малка, за да се побере в бутилчицата и да не я изпълва изцяло.

Аз използвах долната страна на тапата като показалец за големината, с която трябва да е най-широката част на елхата. След това отрязах четири кръга от филц, като всеки е по-малък от предишния. Съобразете височината на елхата с височината на бутилката, която използвате.

DSCF6874

Поставете кръговете един върху друг и ги нанижете с помощта на игла и конец. След това прокарайте иглата в противоположната посока и направете възел в долната част на елхата. Не стягайте много, за да не се промени конусовидната форма, която искаме да постигнем.

DSCF6877

Поставете съвсем малко секундно лепило върху долната част на елхата и с помощта на клечка за зъби или игла с тъп връх внимателно поставете елхата в бутилката, като притиснете леко, за да се залепи. Бъдете много внимателни да не деформирате елхата, но и да успеете да я закрепите за дъното.

DSCF6878

Поръсете с изкуствен сняг или английска сол, така че да се покрие дъното на бутилчицата и да остане малко по елхичката.

DSCF6926

За закачане ще ви трябва такава кукичка, която се използва за направата на бижута. Промушете я внимателно през корковата тапа. С помощта на клещи премахнете излишната дължина, като оставите само няколко милиметра. Можете да направите това и преди да промушите тапата, но аз нямах проблем да я скъся и след това.

DSCF6888

DSCF6889

С малки клещи за бижута завийте края, за да го скриете и да закрепите кукичката за тапата.

DSCF6892

Поставете халкичка и внимателно я затворете. Промушете през халкичката верижка и поставете закопчалка.

DSCF6899

Остава да поставите тапата върху битилчицата, като ви съветвам да сложите и малко секундно лепило, за да не се отвори при носене.

С това висулката мини преспапие е готова.

DSCF6932

Ако идеята да подарите ръчно направено бижу ви допада, ще ви припомня и този вариант на верижка с тайно послание.

На сайта можете да намерите още много идеи за подаръци в едноименната категория в горната част на сайта. Сред тях е и едно от първите ми предложения за сайта – поставка за бижута.

DSCF2221

Вашият коментар