Коледен маратон ден 20: Орнаменти, оцветени с лак за нокти

Миналата година ви показах как да украсите чаша с лак за нокти. Ефектът много ми хареса, затова в 20-ия ден от Коледния маратон ще ви покажа как да приложите същата техника за украсата на прозрачни орнаменти.

Прозрачни орнаменти можете да намерите в магазините за хоби материали. Намират се различни форми и размери. Аз използвах и този син прозрачен орнамент.

DSCF6834

Ще ви трябва съд, който да е толкова дълбок, че целият орнамент да може да се побере в него. Аз използвах еднократен съд за печене. Съветвам ви също да използвате еднократен съд.

Налейте хладка вода в съда. Отгоре капнете по няколко капки от лака за нокти, който сте избрали за украса. Можете да промените внимателно получаващата се форма с клечка за зъби или дървено шишче.

DSCF6836

Добре е да действате бързо.

Потопете орнамента във водата. Лакът ще се полепи по него и ще се получи този интересен ефект. Можете да потопите целия орнамент във водата. Аз реших да не го правя, защото исках да се вижда и част, която не е оцветена.

Оставете орнамента да изсъхне добре.

DSCF6837

Ако сгрешите, можете да коригирате грешката си с лакочистител или да започнете съвсем отначало.

След като орнаментите изсъхнат, сложете лента, с която ще се закачат на елхата, ако вече нямат такава. С това орнаментите са готови.

DSCF6852

DSCF6849

DSCF6850

Вашият коментар