Коледен маратон ден 2: Орнамент с шишарка

За втория ден на Коледния маратон съм ви подготвила орнамент с шишарка. Този път избрах украсата да е в малко по-различен стил – с повече бяло и по-заснежен вид.

Това за мен винаги е голяма дилема – на какви цветове да се спра за украсата вкъщи. Обичам да е по-семпла, затова се придържам към няколко цвята. Проблемът е, че харесвам няколко различни стила и предпочитам да не ги смесвам, затова се налага да избера само един от тях.

Тази година обаче съм решила да украся две стаи в различни стилове – едната ще е в така обичания от мен рустикален стил, а другата ще е в бяло и сребърно, като ще търся по-заскрежен, по-заснежен вид. Ако и вие си имате такава дилема като мен, опитайте този съвет. Аз също съм ви подготвила много идеи и в двата стила, а в Коледния маратон за миналата година имаше изобилие от предложения в рустикален стил.

Приключвам с обясненията и се насочвам към орнамента, който ще ви покажа днес.

Направата му е много лесна и отнема съвсем малко време, а в зависимост от стила, който харесвате, можете да подберете украса по ваш вкус.

И така.

Ще ви трябва шишарка. Аз реших да направя два орнамента – с по-кръгла и с по-продълговата шишарка, а вие можете да използвате такава, каквато ви харесва повече или с каквато разполагате.

Оцветете шишарките съвсем леко с бяла боя. Аз използвах боя под формата на спрей, но боята можете да нанесете спокойно и с четка. Не нанасяйте дебел слой, за да прозира и естествения цвят на шишарката. Докато е още влажна, поръсете с изкуствен сняг или с английска сол. Аз се спрях на втория вариант, а ефектът е много хубав, прилича наистина на сняг.

Тъй като шишарката ще е поставена с върха надолу, ви съветвам да я обърнете по този начин, когато я боядисвате или посипвате с изкуствен сняг/английска сол. Така ще придобиете по-ясна представа как ще изглежда накрая и ще я боядисате на правилните места.

Съветвам ви да фиксирате изкуствения сняг/английската сол с лак за коса, за да се закрепи добре.

DSCF6419

След като шишарката изсъхне, можете да пристъпите към останалата украса. Първо обаче добавете конец, с който да закачите орнамента на елхата. Можете да направите това със силиконов пистолет.

DSCF6421

За украсата можете да използвате клонче от изкуствена елха или клонка розмарин, панделка или дантела, звънчета. За прикрепянето й също можете да си помогнете със силиконовия пистолет или със секундно лепило.

DSCF6423

DSCF6422

С това орнаментът е напълно готов. Остава само да го закачите на елхата или да го подарите на близък човек.

DSCF6432

DSCF6434

DSCF6437

Бързам да ви припомня и един от любимите ми орнаменти от миналата година, който е в подобен стил.

dscf5120

Всички предложения от Коледния маратон миналата година, които включват коледна украса и идеи за подаръци, можете да видите през този линк или като изберете категорията в горната част на сайта. Там можете да видите и идеите за подаръци – не само в рамките на маратона, но и в целия сайт изобщо.

Вашият коментар