Коледен маратон ден 18: Лесна панделка

Предстои нелеката задача за опаковане на множество подаръци. Ако сте избрали малко по-трудния, но по-ефектен според мен начин за опаковане, който не включва готова шарена торбичка, вероятно ще ви трябват панделки.

Затова в 18-ия ден от Коледния маратон реших да ви покажа как можете да си направите сами панделка, което ще ви отнеме само няколко минути, но резултатът ще е много добър.

Доста от предложенията ми в Коледния маратон също включват панделка, така че това може да ви бъде от помощ, ако решите да използвате някоя от идеите.

Ще ви трябва лента – на пазара се намират ленти с различна ширина и в разнообразни цветове. Най-лесно ще ви се получи панделката, ако лентата е със средна ширина – ако не е много широка или много тънка. След като усъвършенствате начина на направа, и другите няма да ви се опрат.

Отрежете си три парченца. Първото, прегънато на две, ще ви даде големината на панделката, така че съобразете дължината с това колко голяма да е панделката. Нека второто парче е малко по-късо, неговата дължина ще можете да коригирате и по-късно. Срежете двата края по начина, по който виждате на снимката. Срязването също можете да направите накрая, ако искате да коригирате дължината според крайния резултат. Третото парченце е най-малко. То ще служи за съединяване на другите две.

DSCF6787

Съветвам ви да използвате ножица за текстил или просто много остра ножица.

Ще ви трябва и силиконов пистолет.

Поставете най-дългото парче с лицевата страна надолу, прегънете двата края към средата, докато се застъпят и залепете със силиконовия пистолет.

DSCF6788

DSCF6789

Изчакайте да изсъхне. През това време прегънете на две втората лента, така че лицевата страна на лентата да гледа към вас и залепете средната част за средата на първата лента.

DSCF6790

DSCF6792

Оставете отново да изсъхне.

След това прегънете леко панделката в средната част и поставете най-малкото парче, като прегънете краищата му в задната част на панделката и ги залепите със силиконовия пистолет. Оставете отново да изсъхне.

DSCF6794

DSCF6795

Накрая разтворете добре горната част на лентата и коригирайте някакви дефекти. Ако е необходимо, отрежете малко от двата края на панделката, ако ви се сторят много дълги и отрежете крайчетата във форма на триъгълник.

С това панделката е напълно готова.

DSCF6800

Понеже се налага да изчаквате няколко пъти да изсъхва силиконът, през това време можете да направите още няколко панделки – за всички подаръци, които трябва да опаковате.

Ако пък още не сте решили какво да подарите на любимите си хора, можете да видите много идеи в категорията „Идеи за подаръци“.

Вашият коментар