Коледен маратон ден 16: Орнамент от копчета

Днешното ми предложение в Коледния маратон е орнамент за елха от копчета.

На фона на красивите, но донякъде стандартни орнаменти, които можете да намерите в магазините, реших да ви покажа такъв, който е малко по-нестандартен и определено ще привлича вниманието.

За този орнамент ще ви трябва тел. От нея ще направите основата. Тел можете да намерите във всеки железарски магазин. Препоръчвам ви да използвате такава, която се огъва по-трудно.

Направете кръг от тел – тук ще трябва да изберете колко да е голям орнаментът и в зависимост от това да изберете диаметъра на кръга. Не е нужно да се получи перфектен кръг, тъй като той няма да се вижда накрая.

DSCF6739

Основното, което ще ви трябва за този орнамент, са копчета. Можете да импровизирате с тези, които вече имате под ръка или да си купите в избрани от вас цветове. Аз използвах зелени, червени и дървени копчета, като дървените купих от магазин за хоби материали.

DSCF6737

Започнете да залепяте копчетата със силиконов пистолет върху основата. Бъдете внимателни и не поставяйте голямо количество силикон, за да се вижда възможно най-малко. Ако имате само малки копчета, можете да ги залепите, като ги застъпвате едно под друго. Импровизирайте смело и ще се получи нещо интересно и уникално.

DSCF6740

DSCF6741

Оставете орнамента настрана, за да изсъхне силиконът. Съветвам ви това да е върху хартия за печене, за да не попадне силикон върху повърхността, върху която работите. Бъдете и много внимателни да не се изгорите.

След като силиконът изсъхне, обърнете орнамента и поставете още силикон върху задната му част, за да се закрепят по-добре копчетата. Отново оставете да изсъхне.

Върху така полученото венче можете да залепите още копчета, както направих аз, да го оставите така или да добавите други елементи като мъниста. Не забравяйте внимателно да отстраните всички конци от силикона.

DSCF6742

DSCF6743

Ако нямате силиконов пистолет, можете да направите орнаментите с парче филц или плат, върху които да зашиете копчетата.

В горната част на венчето поставете панделка и закрепете лента, с която орнаментът ще се закача върху елхата.

С това орнаментите са готови.

DSCF6748

Още много идеи за коледна украса и за подаръци можете да намерите в миналогодишния Коледен маратон, както и в специалната категория „Идеи за подаръци“, в която са събрани предложения от целия сайт.

Вашият коментар