Коледен маратон ден 14: Подложки за чаша дискета

Коледният маратон продължава с още една идея за подарък – подложки за чаша под формата на дискета.

Подобна идея видях в Pinterest и ми се стори много оригинално, затова реших да ви я покажа и на вас.

Хубавото на тази идея за подарък е, че е подходяща и за мъже, и за жени, а за мъжете е малко трудно да се открие идея за ръчно изработен подарък.

Подложките са направени от така обичаните от мен мъниста, които се гладят, за да се получи една цяла форма. Ако искате да научите повече подробности за тях, можете да погледнете първия ми пост с такива мъниста, където обяснявам нещата доста по-подробно.

Аз използвам различни цветове за подложките, но вие можете да се спрете и на един цвят или пък да подберете само цветове, които човекът, на когото ще ги подарите, харесва.

За подложките ще ви трябва квадратна или правоъгълна подложка – основното е „игличките“ на самата подложка да са поставени под права линия.

Поставете мънистата, както е показано на снимките. Аз предпочитам да започна с един цвят и да подредя всички необходими мъниста от него, след което да премина към следващия цвят. Поредността обаче е без значение – важното е да поставите необходимия брой мъниста в точно тази форма.

DSCF6710

DSCF6712

След като подредите всички мъниста, поставете отгоре хартия за печене или хартията, която идва с някои комплекти, и гладете на средна температура, докато не видите мънистата да прозират през хартията.

DSCF6713

Бъдете внимателни и не мърдайте хартията, преди да сте убедени, че мънистата вече са се слепнали, защото ще ги разместите.

Когато едната страна е готова, внимателно обърнете подложката и я извадете. След това покрийте и тази страна с хартия за печене и гладете, докато мънистата не се слепнат добре едно за друго. Колкото повече гладите, толкова повече ще се слеят мънистата и границите между тях няма да се виждат толкова.

Все пак не прекалявайте – в този случай няма как цветовете да се преливат например.

След като подложката е добре изгладена, внимателно махнете хартията и оставете подложката да изстине. Аз предпочитам да направя това, като поставя подложката под тежък предмет, за да не се огъне, докато изстива.

С това подложките са готови.

DSCF6715

Още идеи с подложки от мъниста можете да видите ТУК и ТУК. Още идеи за подаръци пък можете да намерите в специалната секция, за която има бутон в горната част на сайта.

Вашият коментар