Коледен маратон ден 13: Прозрачен орнамент в златно и сребърно

Коледният маратон продължава и е ред на идея за коледна украса. Този път тя идва под формата на прозрачен орнамент, който ви показвам как да украсите, като му добавите малко златен или сребърен блясък.

Да започнем от орнамента. Допреди няколко години беше доста трудно да се намерят такива орнаменти. Дори съм ви показвала идея с прозрачни, но оцветени в синьо орнаменти, тъй като тогава само такива се намираха на пазара. Сега обаче това е значително по-лесно.

Ако се затруднявате да ги намерите , пишете ми и ще ви обясня откъде купих моите.

На пазара можете да намерите стъклени и пластмасови. Трябва да кажа, че стъклените са много красиви, но не ви ги препоръчвам, тъй като се чупят много лесно.

Вече се намират и различни форми и размери – тук ви показвам орнаменти в два различни размера. Използвам пластмасови.

DSCF6672

Те се отварят по средата, като идеята е да можете да поставите вътре някаква украса.

DSCF6673

Днес ще ви покажа два варианта – в златно и сребърно.

Отворете орнамента и поставете украсата само в едната половина. В по-големия поставих златен брокат и златни звезди, а в по-малкия – сребърен брокат и сребърни звънчета.

DSCF6675

Ако работите с брокат, нека да е върху покрита повърхност, защото колкото и да се стараете да не го пилеете, частичките плъзват навсякъде и колкото и да чистите, ще намирате брокат още известно време.

След като поставите украсата, внимателно затворете орнамента, като прикрепите празната половина върху тази с броката. Бъдете много внимателни, за да не разпилеете украсата. Притиснете добре и дори можете да залепите отвора, особено ако имате деца, тъй като има голяма опасност да бъде отворен и съдържанието му да бъде разпиляно.

След като вече сте затворили орнамента, можете внимателно да го разклатите. Така брокатът полепва на места по стените и се получава много интересен ефект, който, за съжаление, не личи толкова добре на снимките заради светкавицата и повърхността на орнаментите.

DSCF6678

DSCF6685

Орнаментите остават леко прозрачни, но са покрити и с тънък слой брокат. Мисля, че сребристият се вижда малко по-добре.

Орнаментите имат в горната си част дупчица, която е за конец или лента за закачане. Аз избрах да поставя лента и на двата орнамента.

DSCF6689

Можете да приключите дотук или като мен да поставите и панделка. Можете да я залепите или да прикрепите с конец или парче тел.

DSCF6690

С това орнаментите са готови и можете да ги закачите върху елхата.

DSCF6693

DSCF6702

Други идеи за това как можете да украсите прозрачен орнамент можете да видите ТУК. Това е един от вариантите – разтопен снежен човек.

^2C64435019AE3555317C165D6BD42B9ADE0718B586A7BCAE0A^pimgpsh_thumbnail_win_distr

Вашият коментар