Коледен маратон ден 12: Книгоразделител

Коледният маратон продължава с идея за подарък – книгоразделител.

Според мен книгоразделителят е чудесен подарък за човек, който обича да чете, особено в допълнение към хубава книга.

Днес ви показвам три варианта – малко по-коледен – с елхова клонка и помпон, който прилича на снежна топка, с имитация на украса с пирограф и с рисунка на мандала.

Използвам готова основа за книгоразделител от бирен картон. В магазините за хоби материали можете да намерите и основи от дърво, които също са чудесен вариант.

DSCF6646

Аз реших основата да е в оригиналния си цвят, но по желание можете и да я боядисате с акрилна боя в избран цвят.

За книгоразделителя с елхова клонка начертайте линия с молив в средата на основата. От нея започнете да правите чертички с перманентен маркер, акрилна боя или комбинация от двете. Аз използвах за целта зелено, сребристо и бяло.

DSCF6648

DSCF6666

Ако използвате маркер и боя, оставете боята да изсъхне, преди да рисувате с маркер отгоре, и обратно.

След като рисунката изсъхне, добавете бял помпон, като го закрепите през дупчицата на основата с конец.

DSCF6669

За книгоразделителя с рустикален вид избрах да нарисувам този подобен на снежинка елемент, който повторих три пъти. Начертайте го с молив и отгоре повторете с кафяв флумастер или маркер, за да наподобите рисунка с пирограф върху дърво.

DSCF6650

DSCF6651

Това е същият метод, който използвах за тези орнаменти от дърво.

Ако сгрешите, лесно можете да изтриете молива с гумичка. Ако след като повторите с флумастер/маркер моливът се вижда, изтрийте отново внимателно с гумичка. Накрая реших да добавя червена панделка за по-празничен вид.

DSCF6670

За последния книгоразделител избрах да нарисувам мандала. Започнете с молив. Можете да рисувате избрани елементи един след друг, като започнете от центъра и се движите по кръга, добавяйки нови елементи, или да потърсите в интернет изображения на мандала, които да използвате за вдъхновение.

DSCF6654

Старайте се елементите да са поставени възможно най-симетрично.

След като сте доволни от рисунката, повторете отгоре с черен перманентен маркер или акрилна боя. Можете само да очертаете всички елементи или да запълните някои за по-голям контраст.

DSCF6655

Реших да завърша книгоразделителя с черен пискюл.

DSCF6671

С това книгораделителите са готови.

DSCF6659

DSCF6663

За още идеи за книгораделители вижте тези варианти на книгоразделители от плат и книгоразделители от мъниста и от картон.

Още идеи за подаръци можете да намерите в едноименната секция в горната част на сайта.

Вашият коментар