Коледен маратон ден 10: Верижка с кодирано послание

Време е за още една идея за подарък – верижка с кодирано послание.

Посланието е изписано с морзовата азбука и само вие и човекът, който получи подаръка, ще знаете какво е то.

Според мен един такъв подарък е много оригинален и можете с него да зарадвате много различни хора, като вместо верижка за врата, можете да поставите посланието и на гривна – методът е същият.

Ще ви трябва тънка верижка.

DSCF6613

Ще ви трябват и мъниста, които приличат на тирета и точки. Аз открих тези два варианта, които ми допаднаха. Има много голямо разнообразие на пазара, само внимавайте дупчицата да е достатъчно голяма, за да можете да нанижете верижката.

DSCF6615

Ще ви трябват още накрайници, халкички и закопчалка, които да са подходящи за верижката, която ще използвате.

Идеалният вариант е да купите всичко на едно място, за да получите консултация в магазина, ако се нуждаете от такава. Това е особено добър вариант, ако правите бижу за първи път.

И така.

Напишете на листче посланието, което искате да поставите на верижката. Тъй като повечето букви се състоят от по два или повече елементи – точки и чертички, добре е посланието да е кратко, за да стои добре в центъра на верижката. Най-добре е да е от една дума, която да има значение за човека, или пък пожелание – любов, щастие, късмет и т.н.

Изпишете думата, като оставите разстояние между буквите. След това под всяка буква напишете съответствието в морзовата азбука. Можете да намерите буквите ТУК. Съветвам ви да не пропускате тази стъпка, за да не стане грешка.

Аз избрах да дам пример с думата „щастие“.

DSCF6612

След това започнете да нанизвате последователно знаците – точки и чертички, като си отбележите къде е началото на думата.

След като нанижете всички знаци, остава да поставите необходимите накрайници и халкички от двете страни на верижката и да поставите закопчалката. Най-добре е да използвате специални клещи, това ще направи работата ви много по-лесна.

DSCF6619

DSCF6621

DSCF6616

С това верижката е готова. Остава да я сложите в подходяща кутия и да я опаковате красиво. Не забравяйте да напишете или да обясните на човека, на когото ще я подарите, какво е кодираното послание.

DSCF6632

DSCF6627

Още много идеи за подаръци можете да видите в специалната секция, която е поставена в горната част на сайта.

Вашият коментар