Коледен маратон ден 1: Коледен венец

Коледният венец обикновено е най-първата украса, която правя за дома си за Коледа. Ясно е, че не виждаме венеца, когато сме вкъщи, но той създава настроение всеки пък, когато прекрачим прага, че и още преди това.

Именно затова ми се стори най-естествено да започна тазгодишния Коледен маратон с венец.

Този е много семпъл и бърз за направа.

Ще ви трябва основа. За целта можете да използвате готова основа, каквито се продават в магазините за хоби материали, или съвсем лесно да си направите от малко тел. Целта е да се получи кръг, върху който да закрепите украсата.

Досега съм използвала тел за основа за венец, но този път реших да използвам стара метална закачалка, тъй като ми се стори по-стабилна, пък и така основата беше напълно безплатна. Ако решите да последвате моя пример, внимателно разделете закачалката в горната й част и оформете кръг, като увиете двата края, за да го закрепите. Ако е необходимо, закрепете допълнително с малко парче тел или с конец. Не е нужно да е идеален кръг.

DSCF6391

След като основата е готова, започнете да поставяте украсата. Използвайте зелени клонки. Можете да намерите такива в магазините, в които се продава коледна украса. А ако не можете да намерите подходящи, можете да използвате и гирлянда.

Аз използвах друг трик. Миналата година купих на промоция малка елха и с клещи отделих клонките, за да ги използвам за украса.

DSCF6392

Ако разполагате с клонки, започнете да ги увивате около основата, като ги закрепяте с конец или със силиконов пистолет. Моите клонки са по-къси, затова ги поставях една до друга, като леко се застъпват.

DSCF6394

DSCF6396

Продължете да поставяте клонки, докато не покриете цялата основа. Вероятно там, където се срещат двата края, венецът ще е малко по-смачкан, особено ако прикрепяте с конец, но това не е проблем, тъй като ще коригираме дефекта с останалата украса.

DSCF6397

Аз реших венецът ми да е само в зелено и червено, затова използвах клонки от червени плодове, но вие можете да поставите и допълнителна украса, ако предпочитате.

DSCF6393

Започнете да поставяте клонките по венеца, като ги прикрепяте със силиконов пистолет или с конец – можете да използвате и вече поставения конец, за да не се мачкат елховите клонки допълнително.

DSCF6398

Когато сте доволни от резултата, остава последният елемент – червена панделка. Направих я от червена лента, като към задната част прикрепих тънка лента, с която да я закача за венеца.

На това място е добре да помислите и за закачането на венеца. В моя случай не е необходима допълнителна лента, тъй като съм поставила малка закачалка и закачам венците директно на нея. Но вие можете да сложите лента и отгоре да поставите панделката.

С това венецът е напълно готов.

DSCF6404

За друга идея за коледен венец погледнете венеца от миналогодишния Коледен маратон.

Ако пък този венец не е точно по ваш вкус, тази година съм подготвила украса в няколко различни стила, които се надявам да ви допаднат.

Дотогава си припомнете публикациите в миналогодишния Коледен маратон и разгледайте идеите за подаръци, ако вече мислите как да зарадвате любимите си хора.

Вашият коментар