Коледен венец

Една коледна украса не може да мине без коледен венец, поне според мен. Затова четвъртият ден от Коледния маратон ще бъде посветен именно на това.

Когато ви показах есенния венец, който направих, споменах, че предпочитам да използвам една и съща основа и да добавям сезонни елементи към него, вместо да правя изцяло нов венец. Затова и не залепям отделните елементи, а ги закрепям с конец или тел.

Ако вие предпочитате да закрепяте украсата за постоянно върху основата, можете да използвате силиконов пистолет за целта. Той е най-удобен според мен, защото не се налага да се чака дълго, за да изсъхне.

Можете и да си направите основа от хартия. Идея за това можете да намерите ТУК.

Започнах да правя венеца от есенния венец, за който вече споменах, като отстраних слънчогледите и есенните листа от предишния, но оставих пръчките канела и останалите елементи.

dscf4978

Исках основната украса да е в долната дясна част на венеца, а в горната част да има панделка, затова концентрирах другата украса в останалата част от венеца.

От миналата година имам тези малки шишарки, които бяха част от готов венец. Всяка от тях е закрепена за тел, което прави закрепянето на шишарките много удобно, без да се налага да се лепят.

dscf4984

Ако не разполагате с такива, можете да залепите със силиконов пистолет парче тел или конец за шишарката или другите елементи, както съм направила с този орех.

dscf4992Аз използвах за украсата шишарки, орехи и бадеми, част от които боядисах в златно, а другите оставих в естествения им цвят.

Използвам също така изкуствени клонки – елхови и от червен имел, както и малка ябълка, от магазин за домашни потреби.

dscf4980

Започнете от основната украса. Аз реших да я концентрирам на едно място, но вие можете и да я разпределите по целия венец. В такъв случай започнете от клонките или по-едрите елементи.

dscf4991

След това започнете да поставяте останалата украса, като оставите място за панделка.

dscf4985

dscf4986

Продължете да добавяте украса, докато не сте напълно доволни от вида на венеца. По желание можете да добавите гирлянда или топки за елха – всичко зависи от вас и вашето въображение.

Аз предпочитам украсата да е в рустикален стил, затова се спрях на този тип украса.

dscf4993

Накрая добавих и червена панделка, която завързах отделно и закрепих на лента, за да мога да я оставя върху венеца, без да я залепям.

dscf4994

Накрая реших, че бежовата лента е прекалено широка и ще се вижда, затова в последния момент залепих панделката за по-тънка лента.

Поставете панделката върху венеца. Така той е напълно готов.

dscf4995

Вече можете да го закачите на външната врата или на друго подходящо място в дома ви.

dscf4999

Още идеи за коледна украса или за ръчно изработени подаръци можете да намерите в категориите „Коледен дух“ и „Идеи за подаръци“ – в горната част на сайта или да ги изберете от падащото меню в дясната част на сайта.

Вашият коментар