Коледен венец

DSCF7785

Донякъде по традиция започвам представянето на сезонен декор с венец. Ако сте следили сайта VeraVerto по-отдавна, вероятно знаете и защо – за мен винаги смяната на декора започва с венеца, който поставям на вратата. Така усещам домашния уют, а в този случай и коледния дух, още преди да съм прекрачила прага.

За направата на този венец използвах готова основа. Можете да намерите различни варианти в магазините за хоби материали. Можете и да си направите такава основа например с клонки дрян.

DSCF7775

Ще ви трябва и лента в избран от вас цвят или с красива коледна шарка. Тази година аз се спрях на карирана лента. Навийте част от лентата в долната част на венеца. За да я закрепите по-добре, можете да използвате силиконов пистолет или подходящо лепило.

DSCF7777

DSCF7779

Отгоре поставете панделка. Ако направата на панделка ви притеснява, припомнете си този лесен метод, с който да си направите.

DSCF7780

За украсата на венеца използвайте клонки със зеленина и изкуствени червени плодове. Такъв тип клонки вече се намират много лесно, има ги в много магазини за домашни потреби.

DSCF7778

Към тях можете да добавите още шишарки, ябълки или друга сезонна украса, която ви се стори подходяща. Използвайте конец или тел, за да закрепите клонките, или ги залепете с помощта на силиконов пистолет.

DSCF7781

Добавяйте клонките и украсата симетрично за по-добър краен резултат. Започнете с големите клонки и накрая поставете по-малката украса, като с нея можете да запълните и празните места, които са се получили при поставянето на клонките.

DSCF7783

С това венецът ви е напълно готов.

DSCF7785

Други идеи за коледен венец можете да видите ТУК, ТУК и ТУК.

Вашият коментар