Календар с водни бои

Здравейте, приятели. Това всъщност е първият ми пост за тази година, макар че е вече февруари.

Наистина имах нужда да си почина след доста интензивния коледен маратон, а след това пък ми беше много трудно да започна, най-вече откъм вдъхновение.

Може би ще напиша нещо повече в тази посока скоро, но за момента оставям бърборенето настрана и ви показвам това, което се каня още от началото на годината – как да си направите календар. И да, вече е февруари, но какво пък, до края на годината има още много време.

За календара ще ви трябват бели листи. Аз използвам такива от скицник във формат А4. Единственият ми съвет е да са от по-плътна хартия. Ще ви трябва и клипборд – нека бъде в цвят, който ще е подходящ за дома или офиса ви.

Разбира се, ще ви трябват още водни бои и четка.

Минете с четката, натопена само във вода по листа – там, където искате да е рисунката. След това започнете да поставяте по малко боя върху листа, като „разреждате“ цветовете, потапяйки от време на време четката само във вода. Когато листът се намокри много, оставете да изсъхне, а след това можете да повторите.

DSCF7122

Общо взето трудно можете да сбъркате, тъй като всеки път ще се получава различно, но това е и идеята.

DSCF7121

Можете да използвате произволни цветове или да ги съобразите с месеца.

Аз избрах да оцветя листите само в горната част, но ако предпочитате, можете да оцветите и целите. Нека все пак да не са в много тъмен цвят, за да се вижда и написаното.

След като листите са готови и изсъхнали, напишете месеца с по-големи букви на всеки от тях. Аз използвах за целта маркер в златно.

По-надолу напишете първите букви на дните от седмицата, а отдолу и датите, като сверявате често с календара, за да не стане грешка.

По желание можете да напишете датите на празниците и почивните дни с различен цвят.

Изглежда като доста работа, но всъщност надписването на датите ми отне само около 15 минути.

Остава да закрепите листите в правилния ред върху клипборда. По желание можете да залепите за него лента, ако искате да закачите календара на стената.

DSCF7126

Припомнете си и календара, който ви показах миналата година. Той е малко по-универсален, защото може да се използва години наред и върху него можете да си записвате задачки и кратки бележки.

dscf5411

Вашият коментар