Есенна украса за маса

Продължавам есенната тематика с едно предложение за украса на маса.

Това е един от любимите ми начини за разнообразяване на интериора, защото масата е доста централно място в една стая и поставяне на украса на масата често допринася повече за целия изглед на стаята, отколкото затрупване с украса от тавана до пода.

За мен това е една от базите, от които започвам украсата за всеки сезон, заедно с венеца за вратата.

Моето предложение е изключително лесно и бързо. В основата му е само подреждането на различни есенни елементи, които да внесат настроение.

Тази година реших цветовете за украсата за маса да са малко по-приглушени, затова не съм използвала оранжево или жълто, но тези цветове биха се вписали много добре, ако предпочитате да включите и тях.

Започнете с дървено кошче или кутия, кошничка също би свършила чудесна работа. Аз се спрях на тази бяла дървена кутия, защото в украсата преобладава кафявият цвят и исках основата да се отличава.

dscf4825

Кутията е от магазин за домашни потреби. На пазара могат да се намерят най-различни варианти, но ако точно този тип ви харесва, а не можете да го откриете, пишете ми и ще ви кажа къде в София можете да си закупите такива кутии.

Все пак бих ви препоръчала ако си купувате кутия, да изберете такава, която да може да се използва за разнообразни украси, без да са непременно свързани с есента. Най-лесно това се постига с по-класическа на вид кутия – бяла, с цвят на дърво, независимо дали светъл или тъмен, и т.н.

За украса използвах изкуствени листа, които боядисах с акрилна боя в цвят бордо. В магазините за домашни потреби могат да се намерят и есенни листа в различни цветове, но боядисването също върши много добра работа и по този начин можете да ги направите точно така, както ви харесват.

За украсата използвах още различни изкуствени клонки, които също пребоядисах, бяла свещ, канап и шишарки.

dscf4827

Започнете от свещта. Моята е бяла и съвсем обикновена, затова реших да я украся с малко канап, който омотах около свещта и завързах на панделка. Ако искате да внесете допълнителен цвят, можете да започнете от нея, като вместо канап поставите цветен конец или изберете свещ в жълто или червено.

Можете да се спрете и на свещ с есенен аромат като ябълка и канела или портокал и карамфил.

dscf4829

Поставете свещта в центъра на кутията и започнете да добавяте украсата около нея.

Аз започнах с добавянето на листата.

dscf4830

Към тях добавих клонките и шишарките.

dscf4831

Тук можете да използвате въображението си и да направите украсата изцяло по свой вкус. Размествайте листата, клонките и шишарките, докато се получи точно украсата, която искате.

Тук е и моментът за добавяне на още цвят, ако искате това. Това може да се случи още с листата и свещта, но ако сте оставили тях в по-неутрални цветове, можете да добавите слънчогледи или други есенни цветя.

Така украсата ви е напълно готова.

dscf4836

Ако сте решили да внесете малко есенен дух в дома си, вижте и останалите есенни предложения. Ще ви припомня някои от тях със снимките по-долу, а как да си ги направите, можете да видите с натискане на линка.

dscf4824

DSCF3012

DSCF2975

Не забравяйте да споделите статията, ако украсата за маса ви е харесала, за да достигне до повече хора, както и да харесате страницата VeraVerto във Фейсбук.

Вашият коментар