Есенна свещ с пръчки канела

По принцип отбягвам да публикувам твърде лесни направи си сам идеи, защото предполагам, че ако четете това, се интересувате от малко по-сложни за изпълнение проекти. След това обаче ми хрумна, че на човек невинаги му се занимава със сложна украса, а се нуждае от идея, която да може бързо и лесно да осъществи.

Затова днес реших да ви покажа именно това – лесна и бърза декорация, за която дори е възможно да имате вече всичко необходимо, а ако го нямате, то твърде лесно можете да го намерите, дори с едно ходете до супермаркета.

Ще са ви необходими свещ и пръчки канела, както и канап или друга лента за украса (по желание).

DSCF6223

DSCF6225

Аз избрах украсата да е семпла, затова използвах бяла свещ, но вие можете да сложите каквато имате или да съобразите цвета и аромата с предпочитанията си.

DSCF6224

Най-лесният вариант за направа е пръчките канела да се залепят със силиконов пистолет. Ако нямате такъв обаче, можете да сложите около свещта гумен или силиконов ластик и така да ги наредите, а след това да прикриете ластика с декоративна лента, с която и ще закрепите допълнително пръчките канела около свещта.

Аз реших все пак да ги залепя със силиконов пистолет.

Ако и вие решите да ги залепите, имам два съвета към вас. Първо, поставяйте силикона само в средата на пръчките, за да не се вижда в горната или долната част, и не прекалявайте с количеството – съвсем не е нужно много, тъй като с лентата пръчките ще бъдат фиксирани на място допълнително. Второ, когато залепяте пръчките, поставете свещта права и лепете около нея. Така ще сте сигурни, че пръчките няма да са залепени твърде надолу и свещта ще може да стои правилно изправена.

DSCF6226

Залепете пръчките една по една около свещта и изчакайте малко силиконът да изсъхне. Ако е нужно, след това премахнете части от силикона, които се виждат.

DSCF6227

Поставете върху свещта парче канап – за допълнителна украса и фиксиране на пръчките канела (особено ако сте решили да не лепите пръчките за свещта).

С това украсата ви е напълно готова.

DSCF6251

Можете да я използвате за украса и без да я палите. Ако все пак решите да я палите, поставете отдолу чинийка или поставка за свещ и не я оставяйте без надзор, за да избегнете възможността от пожар. За да е по-безопасно, можете да изберете по-широка свещ, така тя ще гори право надолу и пламъкът няма да достигне до пръчките, или можете да се спрете на свещ в стъклена чаша и да залепите пръчките за чашата. Оставям избора на вас.

DSCF6253

За още есенни идеи погледнете категорията „Есен у дома“, както и съветите за евтин есенен декор ТУК и ТУК.

Вашият коментар