Ваза с въже

Реших да продължа темата с предмети, украсени с въже, с тази ваза, която е подходяща както за изкуствени, така и за истински цветя.

Тъй като основата е от консервна кутия обаче, след известно време вероятно ще започне да ръждясва, затова ако искате да поставяте във вазата истински цветя, съветвам ви да сложите малко бурканче или чашка в тази ваза и да пълните нея с вода. За основа можете да използвате и буркан вместо метална кутия.

За основата използвам стара консервна кутия, на която съм махнала етикета.

DSCF6135

Ако разполагате само с цветна консервна кутия, може да се наложи да я боядисате с акрилна боя, за да не се вижда оригиналният цвят накрая. Можете да увиете малко въже пробно около кутията, за да видите дали се налага такава стъпка.

За тази ваза можете да използвате всякакво въже, каквото имате под ръка. Можете да използвате дори канап. Все пак имайте предвид, че колкото по-тънко е въжето, толкова повече време ще ви трябва за направата на вазата.

DSCF6136

След като основата ви е готова – боядисана или просто с премахнат етикет, поставете точка силикон върху долната част на кутията и залепете края на въжето. Започнете да омотавате въжето по кутията, като поставяте силикон със силиконовия пистолет през няколко сантиметра.

DSCF6139

Опъвайте добре въжето, за да покрие напълно повърхността.

DSCF6140

Тъй като не се налага да поставяте силикон по цялата повърхност, направата на вазата не отнема много време.

Съветвам ви на последния ред от увиването на въжето – по ръба на вазата, да поставите силикон на цялата повърхност, за да няма възможност да се отлепи лесно. Когато достигнете до края, отрежете въжето под наклон, за да не се вижда краят.

С това вазата е напълно готова. По желание можете да залепите върху нея и допълнителна украса, но аз харесвам този по-изчистен вид.

DSCF6150

Остава да поставите цветята и да се насладите на новата си ваза.

DSCF6153

DSCF6144

Ако ви допадат цветята на последната снимка, можете да видите как да си направите такива цветя от салфетки ТУК. За да видите как да си направите таблата, натиснете ТУК.

За още идеи с въже погледнете как да си направите тази симпатична подложка.

DSCF5803

Вашият коментар